Cushman & Wakefield zet volgende stap in transparantie met GIS

27 januari 2016

Vastgoed adviesbedrijf Cushman & Wakefield gebruikt het geografisch informatiesysteem ArcGIS om vernieuwd inzicht te krijgen in eigen en externe data. Een eigen geografisch specialist analyseert de data voor collega’s. Het nieuwe inzicht was nodig om werkzaamheden beter te stroomlijnen en beter te kunnen communiceren aan klanten en opdrachtgevers.

Analysecapaciteit uitbreiden

Voordat Cushman & Wakefield overging tot de investering in het geografische informatiesysteem (GIS) werden alle opties goed overwogen. Standaard wordt data in een tabel of een grafiek getoond. “Er was binnen onze organisatie steeds meer vraag naar beter inzicht in de data en naar een betere manier van presenteren”, zegt Michiel Boonen, senior consultant, Research en EMEA Investment Strategy bij Cushman & Wakefield.

Omdat er ook steeds meer vraag is naar analyses die te maken hebben met ‘waar’ iets ligt besloot het bedrijf tot aanschaf van ArcGIS. Alleen software is onvoldoende, daarom heeft Cushman & Wakefield ook een GIS-specialist in dienst genomen. “De vraag naar kaarten en analyses is steeds specifieker, om dat goed te doen heb je een specialist nodig.”

Data op de kaart

Vastgoed gerelateerde informatie is voor medewerkers nu beter toegankelijk via een kaart die objecten toont, waar een transactie of taxatie heeft plaatsgevonden inclusief bijbehorende informatie. Door dit op een kaart inzichtelijk te maken kunnen er ruimtelijke analyses gemaakt worden van wat er in de omgeving aan de hand is, zoals de samenstelling van de inwoners van een gebied, de nabijheid tot snelwegen of treinstations of de waarde van de objecten. Met deze inzichten kunnen de medewerkers van Cushman & Wakefield betere dienstverlening en meer transparantie leveren aan de klanten.