Enthousiaste klas aan de slag met Collector for ArcGIS tijdens de Geoweek

28 mei 2015

De afgelopen week hebben veel leerlingen kennisgemaakt met het gebruik van geo-informatie tijdens de jaarlijkse GeoWeek. De GeoWeek is een initiatief van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap. Ook Esri Nederland deed mee.

Het veld in!

Willem Jan Vierbergen, support engineer bij Esri gaf de workshop ‘‘Op zoek naar bruikbare warmte uit de bodem’’ op het Geofort, om zo geo-informatie en ArcGIS te introduceren bij de leerlingen. Het Merewade College uit Gorinchem kwam naar het GeoFort voor de workshop van Esri Nederland. De workshop vond deels binnen plaats, waar de helft van de leerlingen, met behulp van ArcGIS Online, een locatie op de kaart aangaf die geïnspecteerd moest worden. 

Analyse

De andere helft van de leerlingen werd met een iPad het veld ingestuurd om, met behulp van de Collector for ArcGIS-app, op zoek te gaan naar de locatie en daar te inspecteren of de plek geschikt is voor het boren naar aardwarmte. Nadat alle coördinaten waren gevonden, moesten de leerlingen met behulp van een analyse bepalen waar er het beste naar aardwarmte geboord kon worden, en de ideale plek op te zoeken.

Kinderen en de iPad: vliegensvlug

Voor de leerlingen was het een eerste kennismaking met ArcGIS Online en de Collector for ArcGIS-app. Willem Jan Vierbergen vertelt: ‘Het was ontzettend leuk om te zien hoe de leerlingen met veel enthousiasme aan de slag gingen. En ze hebben vliegensvlug door hoe ze moeten werken met ArcGIS Online en Collector for ArcGIS

Meer informatie

E-mail voor meer informatie naar  

Download de pdf