Esri Young Scholar Anne van der Veen vertelt over zijn ervaringen op de Esri User Conference

8 september 2015

De Nederlandse Esri Young Scholar Anne van der Veen nam in juli deel aan de Esri International User Conference. Hij presenteerde er onder meer zijn inzending. “Ik heb een geweldige tijd gehad”, blikt hij terug.

Citibike 

In april werd bekend gemaakt dat Anne van der Veen, student aan Rijksuniversiteit Groningen, de Esri Young Scholars Award 2015 van Nederland heeft gewonnen. De jury wees zijn project, Citibike Open Data Visualisatie, onderdeel van het vak Programming for Geographical Information Systems, aan als beste inzending. Onderdeel van zijn prijs was een bezoek aan de Esri User Conference in San Diego. In juli was het zover en maakte Anne de oversteek naar San Diego. Hij vertelt over zijn ervaringen.

Gesproken met CEO van Esri 

“Ik heb een geweldige tijd gehad in San Diego”, vertelt Anne van der Veen. “Allereerst vond ik het erg leuk om de Young Scholars uit andere landen te ontmoeten. Dit was een diverse groep fanatieke GIS-gebruikers waar ik het zeker leuk mee heb gehad. Halverwege de week heb ik met deze groep mijn prijs officieel in ontvangst mogen nemen van Jack Dangermond, de CEO van Esri. Na ontvangst heb ik zelfs nog even met hem kunnen praten.” 

’Vooral veel geleerd’

“Tijdens de conference heb ik vooral veel geleerd. Bijna elke dag waren er ontelbaar veel lezingen, workshops en trainingen om te doen. Zelf ben ik bijvoorbeeld naar lezingen gegaan over defensie, big data en cybersecurity. Daarnaast zijn er ook ontzettend veel bedrijven om mee te praten en mensen om te ontmoeten. De vele verhalen die ik heb gehoord hebben mijn veel inspiratie gegeven voor nieuwe projecten en oplossingen. Ik zou er zo weer heengaan!''