Ken Arts wint Esri Young Scholars Award 2016

9 mei 2016

Ken Arts, student aan de HAS Hogeschool, heeft de Esri Young Scholars Award 2016 van Nederland gewonnen. Zijn StoryMap, Atlas van de Ondergrond van Eindhoven, onderdeel van zijn stage bij de gemeente Eindhoven, is door de jury aangewezen als beste inzending.

Band met onderwijs en onderzoek

De award is een initiatief van Esri en onderdeel van het Esri Young Scholars Program. Hiermee benadrukt Esri de bijzondere band tussen onderwijs, onderzoek en Esri zelf. Vanuit Nederland mag één student deelnemen aan het wereldwijde programma. Om in aanmerking te komen voor deze prijs moesten studenten een StoryMap insturen met betrekking tot een project of actueel onderwerp.

'Deze unieke kans'

Ken heeft recent te horen gekregen dat hij de winnaar is en deel gaat nemen aan het Esri Young Scholars Program, dat onder meer een reis naar de Esri User Conference in juni in San Diego bevat. Ken vertelt over zijn deelname: “Met de Atlas van de Ondergrond van Eindhoven heb ik het Eindhovense stukje van de aarde in kaart gebracht. Het vertelt het verhaal van de Eindhovense ondergrond. Om deze atlas te realiseren heb ik gebruik gemaakt van verschillende datasets over de ondergrond van de gemeente Eindhoven. Deze datasets heb ik met ArcGIS bewerkt en vervolgens in ArcGIS Online geïmporteerd om interactieve kaarten te maken. Daarnaast heb ik verschillende infographics over de Eindhovense ondergrond gemaakt en heb ik foto’s gemaakt in Eindhoven. Om het echte verhaal van de Eindhovense ondergrond te vertellen, heb ik literatuurstudie naar de Eindhovense ondergrond verricht en heb ik verschillende interviews afgenomen. Tot slot heb ik deze losse componenten tot een StoryMap gecombineerd. Ik ben heel blij dat ik de Esri Young Scholars Award heb gewonnen en dat ik deze unieke kans krijg om naar San Diego te gaan om mijn prijs in ontvangst te nemen. Ik ben ook heel erg benieuwd naar de andere winnaars en hun inzendingen. Hopelijk kunnen zij mij verder inspireren. De Esri User Conference zal de perfecte afsluiting van mijn studie gaan worden. Ik heb er enorm veel zin in!’’

Het onderwerp is actueel en aansprekend

De jury was enthousiast over de StoryMap van Ken. Het juryrapport vermeldt dat het een aansprekende StoryMap is met een mooie combinatie van content en vormgeving. Het onderwerp is actueel en aansprekend.

Ontvangst prijs in Verenigde Staten

Ken zal, als winnaar uit Nederland, in juni zijn project presenteren tijdens de Esri International User Conference in San Diego, Verenigde Staten. Tijdens de Special Achievement in GIS-prijsuitreiking zal hij formeel de prijs in ontvangst nemen.