GeoBGT ontvangt als eerste BGT-oplossing een hogere certificering (niveau ‘UITGEBREID’)

10 juni 2015

Esri Nederland is met de oplossing GeoBGT als eerste leverancier gecertificeerd voor het tweede niveau van de certificering van de BGT; het niveau ‘UITGEBREID’. Dit bewijst dat GeoBGT gecertificeerd is voor het leveren en inlezen van mutatieberichten van de SVB-LV BGT. De versie die gecertificeerd is, is versie 2.1 van GeoBGT, waarbij enkele kleine bevindingen zijn opgelost in een patch v2.1.1. Deze versie is voor al onze klanten beschikbaar.

Kadaster toetst

Elke leverancier van BGT-(bronhouders)software kan deelnemen aan de certificering. De certificeringstoets wordt afgenomen door het Kadaster als toetsuitvoerder. Geonovum onderhoudt de toetsnormen en publiceert de resultaten.

Meer zekerheid voor bronhouders

Certificering van BGT-applicaties voor bronhouders is een belangrijke graadmeter dat de bronhouder softwarefunctionaliteit bezit om BGT-informatie op de juiste manier uit te wisselen met de BGT-keten. Dit geeft bronhouders meer zekerheid over de juiste werking van de software en helpt om technische risico’s, zoals implementatiefouten, interpretatieverschillen en onduidelijkheden te reduceren.

Meer informatie

E-mail voor meer informatie over GeoBGT naar , productmanager GeoBGT

Bekijk voor meer informatie over de BGT-certificering de website van Geonovum