Provincies Utrecht en Friesland aan de slag met GeoBasis

22 juli 2016

Geobasis, het gegevensmagazijn voor basisregistraties van Esri Nederland, wordt inmiddels bij meerdere provincies gebruikt. Onlangs zijn de Provincie Utrecht en de Provincie Friesland aan de slag gegaan met GeoBasis. 

Passende oplossing 

Beide provincies gebruikten al ArcGIS en vonden GeoBasis een passende oplossing voor het binnen de organisatie halen van basisregistraties. “Geobasis biedt ons nu op toegankelijke wijze actuele integrale informatie op iedere locatie. Het is een mooie basis om via nieuwe informatieproducten snel specifieke vragen te ondersteunen” zo geeft Luc de Horde, adviseur geo-informatie van Provincie Utrecht aan.

Klaar voor een volgende stap 

“Op dit moment zijn de provincies klaar voor de volgende stap” geeft Jelle Draijer, accountmanager bij Esri Nederland aan. “Nu de basisregistraties ontsloten worden, gaan we kijken hoe we deze informatie zo goed mogelijk kunnen inzetten. We zijn hiervoor met verschillende afdelingen binnen de provincies in gesprek die deze basisregistraties in hun asset managementprocessen kunnen gebruiken. Zo worden er informatieproducten gemaakt die ervoor zorgen dat de informatie, zowel intern als extern eenvoudig te gebruiken is.”

Meer informatie

Wilt u effectief uw basisregistratie- en kerngegevens presenteren en gebruiken? Gebruik dan GeoBasis, een geografisch gegevensmagazijn voor basisregistraties dat u allerlei analysemogelijkheden biedt en binnen uw ArcGIS-infrastructuur veel ontsluitingsmogelijkheden geeft. Neem voor meer informatie contact op met Simon Plat of bel naar Esri Nederland via 010 217 07 00.