Valkenburg aan de Geul uitgelicht: evenementen-stad informeert bezoekers

30 mei 2016

Twee dagen lang straattheater, dans, muziek en toneel in het historische centrum van vestingstad Valkenburg. Dit stond bij Valkenburg aan de Geul op 4 en 5 juni 2016 op het programma. Om de inwoners effectief te informeren over dit evenement, gebruikte de gemeente een StoryMap. 

Bekijk de StoryMap 

Informatie visueel in kaart gebracht

Op de StoryMap bracht Valkenburg aan de Geul onder meer in beeld via welke routes de inwoners bij het festival konden komen, waar zij konden parkeren, op welke locatie en tijd de optredens plaatsvinden en waar er kans op regen is. Daarnaast maakten foto’s duidelijk wat mensen konden verwachten op een bepaalde locatie. Op deze manier wilde de gemeente niet alleen meer mensen naar hun evenementen te krijgen, maar ook dat de mensen beter geïnformeerd én betrokken zouden deelnemen aan het evenement.

Zelf een StoryMap maken

Maak uw inwoners ook betrokken bij evenementen, door zelf een StoryMap te maken. Het is eenvoudiger dan u denkt. Start direct op de website en laat u inspireren door andere StoryMaps. Neem voor meer informatie contact op met Esri Nederland via contact@esri.nl