Sprekers masterclass Architectuur & GIS

Hans Tönissen, werkt bij Novius als consulting architect, en verzorgt de eerste dag van de masterclass Architectuur en GIS. Ooit opgeleid als chemicus en informaticus, ben ik via de weg van programmeur en systeemanalist naar business- en IT-architect gegroeid. De laatste 20 jaar heeft hij gewerkt als enterprise architect en als programma-architect  bij bedrijven en (semi-)overheid. Hij zal in de masterclass de discipline business- en IT- architectuur in de context zetten van andere disciplines als bedrijfstransformatieplanning en verandermanagement en ingaan op de essenties van de architectuur met als vertrekpunt het Novius Architectuur Raamwerk.

Eltjo Poort leidt de architectuur-practice bij CGI Nederland. Hij heeft in zijn carrière verschillende inhoudelijke en management-rollen vervuld. In 1990 heeft hij de implementatie van de eerste SMS-systemen in de Verenigde Staten begeleid. In de afgelopen 10 jaar heeft hij meerdere publicaties over het verbeteren van architectuur-practices uitgebracht, waaronder zijn PhD thesis in 2012. Eltjo is bekend van zijn werk aan Risk- and Cost-Driven Architecture (RCDA), een verzameling principes en practices voor agile architectuur. Voor zijn werk aan RCDA heeft Eltjo in 2016 de Linda Northrop Software Architecture Award gekregen. Zijn blog over software architectuur is te vinden op eltjopoort.nl. In zijn vrije tijd speelt Eltjo viool in het Symfonieorkest Nijmegen. Eltjo is lid van de IFIP Working Group 2.11 on Software Architecture.

Rob Udink is een ervaren en gedreven systeem- en softwarearchitect met meer dan 15 jaar ervaring in uiteenlopende vakgebieden. Zo heeft hij aan de wieg gestaan van de hedendaagse thuiswerk technologie voor multimedia, en was als lead architect verantwoordelijk voor de netwerk aspecten van de eerste serie thuisnetwerk producten (Connected Planet)  van Philips. Tevens heeft hij bijgedragen aan de architectuur voor medische systemen variërend van telemonitoring voor "zorg op afstand" tot Interventionele röntgen apparatuur in het ziekenhuis. Sinds 5 jaar is Rob actief in het GIS en Geo-ICT gebied. Momenteel als architect betrokken bij het Naiade project van ProRail, een project waarin geografische en logistieke gegevens en systemen worden geïntegreerd.

Boris Minnaert werkt als enterprise architect bij Esri Nederland. Hij is opgeleid als wiskundige en werkte 16 jaar bij IBM. Via de weg van programmeur en ontwerper is hij naar architect gegroeid. Binnen IBM werkte hij langere tijd in de logistiek en was hij een van de architecten van het bagageafhandelsysteem voor Schiphol dat meerdere prijzen won. Bij IATA vertegenwoordigde hij IBM in de Baggage Working Group.Sinds 6 jaar werkt Boris bij Esri en ondersteunt hij commerciële en overheidsorganisaties bij het succesvol toepassen van geo-informatie en architectuur. Hij is voorzitter van de Architecture Board van Esri Nederland en is regelmatig spreker op de Esri GIS Tech en Esri GIS Conferentie.

Peter de Koning is Lead Architect bij Alliander en Enterprise Architect van het Datagedreven Netbeheer Portfolio bij Alliander. Vanuit die hoedanigheid begeleidt hij de doorontwikkeling van een generieke (geo) Asset-informatievoorziening die aansluit op de snel veranderende wereld en Datagedreven Netbeheer mogelijk maakt. Bij Datagedreven Netbeheer gaat het om het nemen van informed decisions en als next step het geheel digitaliseren van werkzaamheden.

Voor operationele processen (zoals storingen) willen we van meer reactief naar proactief gaan. Voor tactisch-strategische processen (zoals plannen van netverzwaringen) willen we de bestaande en nieuwe assets slimmer benutten. Enterprise Architectuur is niet iets voor de ivoren toren, maar is een vakgebied waar iedereen zich in meer of mindere mate mee bezig zou moeten houden.Voordat hij bij Alliander in dienst kwam heeft Peter in diverse rollen en functies via een dienstverlener gewerkt bij of voor o.a. Vitens, Delta (nu: Enduris), Brabant Water, Evides, Nuon.

Meer informatie

E-mail voor meer informatie naar