business developer lokale overheid

Smart Cities, de Omgevingswet en de Informatiesamenleving. Lokale overheden vragen steeds meer geo-gerelateerde oplossingen voor deze marktontwikkelingen. Zie jij kansen om gemeenten slim te helpen met hun vraagstukken? Dan is de functie van business developer iets voor jou!

Business developer lokale overheid

Locatie Rotterdam


Als business developer voor gemeenten ben jij de deskundige in het veld. Je legt contacten met (potentiële) klanten en bouwt deze uit tot hoogwaardige partnerships. Je ontwikkelt nieuwe proposities met jouw kennis van trends en ontwikkelingen in de markt en het Esri platform. Samen met jouw 5 collega’s uit het business team ontwikkel je de verkoopstrategie voor de korte en lange termijn. Samen zorgen jullie ervoor dat nieuwe en bestaande gemeenteklanten succesvol worden in het gebruik van GIS.


Wat je doet

In deze functie:

  • ontwikkel je nieuwe proposities die aansluiten op de trends en ontwikkelingen in de gemeentemarkt;
  • analyseer en presenteer je mogelijke toepassingen van Esri producten binnen de klantorganisatie;
  • onderneem je activiteiten die leiden tot verkoopkansen bij nieuwe en bestaande klanten, zoals externe presentaties en publicaties;
  • adviseer je de klant over de organisatorische, bedrijfsmatige of technische effecten van GIS-gebruik binnen de klantorganisatie;
  • werk je samen met industry marketing specialisten en accountmanagers aan de ontwikkeling en uitvoering van marketing- en salesactiviteiten voor de lokale overheid.

Wat wij vragen

Voor deze functie:

  • heb je een hbo- of wo-opleiding afgerond;
  • bezit je een relevant netwerk binnen lokale overheden;
  • weet je wat geo-informatievoorziening is en doet;
  • ben je klantgericht en overtuigend;
  • is het belangrijk dat je gemakkelijk draagvlak creëert bij de klant.

Wat wij jou bieden

Bij Esri stap je in een informele organisatie met gedreven collega’s die trots zijn op wat ze doen. Als business developer werk je in een team met 5 collega’s die voor gezamenlijk succes gaan. De ondernemende sfeer binnen het team biedt ruimte voor jouw creativiteit en zelfstandigheid. Jij krijgt hier de vrijheid om jouw initiatieven om te zetten naar acties. Zelfontwikkeling vinden we belangrijk en daarom bepaal jij binnen Esri je eigen opleidingstraject. Wij binden je graag voor langere tijd aan ons. Daarom heb je genoeg doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie. Als jij je collega’s van een andere kant wil leren kennen, is onze personeelsvereniging iets voor jou. Daarmee ga je bijvoorbeeld karten, indoor skydiven of zeilen. Of sluit jij aan bij de groep die jaarlijks gaat wielrennen in Frankrijk? Met trots dragen we het Beste Werkgevers Keurmerk (2017-2018).

Meer informatie of enthousiast geworden?

Wil jij werken bij Esri Nederland? Solliciteer dan via onderstaande link. Voor vragen kun je contact opnemen met Peter Stal, manager Human Resources. Telefonisch is hij bereikbaar via +31 (0)10 217 07 00.

Solliciteer op deze functie

 

Terug naar het overzicht van de vacatures

Acquisitie door werving en selectie-, detachering- of uitzendbureaus naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.