business developer utility

Ben jij degene die ons in de markt verder kan brengen? Word dan business developer bij Esri!

Business developer utility

Locatie Rotterdam


Door de effecten van wereldwijde technologische innovaties en de overstap naar duurzame energie staan de conventionele bedrijfsmodellen van utility-bedrijven onder druk. Duurzame energie vervangt fossiele brandstoffen en energienetwerken worden slimme, interactieve, maar ook gedecentraliseerde en gefragmenteerde netwerken. De utilitysector is een dynamische markt die volop in beweging is. De energietransitie, het slimmer maken van de infrastructuur, monitoring van drinkwaterkwaliteit, de stap van reactief storingen oplossen naar proactief onderhoud en proactieve klantcommunicatie zijn slechts enkele voorbeelden waar de utilitysector druk mee is. Locatie-denken en het gebruik van een Geografisch Informatie Systeem (GIS) speelt een groeiende en wezenlijke rol in de businessprocessen en uitdagingen van de utilitysector.

Om de groei van dit domein verder te faciliteren en de nieuwe ontwikkelingen in de ArcGIS-technologie voor utilitysector kracht bij te zetten is Esri Nederland op zoek naar een business developer utility.De business developer kent de utilitysector (Energie & Water) en de vraagstukken die hier spelen. De business developer creëert hiermee een behoefte bij de klant en maakt een vertaling van deze klantbehoefte naar Esri-oplossingen. Middels kennis van de vraagstukken en klantprocessen binnen de utilitysector, in combinatie met ruimtelijk denken en het Esri-platform stelt de business developer proposities samen, publiceert en presenteert hierover. De business developer is de opinieleider binnen de specifieke markt en wordt in het veld gezien als deskundig en de domeinspecialist. De business developer functioneert binnen het business team Utility & Telecom. Het business team ontwikkelt de strategie voor de korte - en de lange termijn. De business developer is met het team verantwoordelijk voor het realiseren van de korte- en langetermijndoelstellingen.

Functie

 • Ontwikkelt marktproposities voor bestaande en nieuwe klanten binnen de utilitysector op basis van het ArcGIS-Platform.
 • Is het inhoudelijk en technisch geweten van het business team Utility & Telecom.
 • Realiseert de uitvoering van voorstudies en analyses en de opstelling van business cases met betrekking tot de mogelijke toepassing van het ArcGIS-Platform en diensten binnen de klantorganisatie. Verzorgt de hieraan verbonden presentatie van mogelijkheden en advisering over toepassingen.
 • Adviseert over de organisatorische, bedrijfsmatige of technische effecten van GIS-gebruik bij klanten.
 • Onderhoudt contacten met Esri Product Marketing & Development op het gebied van utility- oplossingen.
 • Is nauw betrokken bij de beantwoording van marktconsultaties en tenderprocessen.
 • Onderneemt activiteiten die leiden tot kansen bij nieuwe en bestaande klanten (externe presentaties, publicaties en deelname aan evenementen) en draagt hiermee bij aan het bereiken van de teamdoelstellingen.
 • Is samen met accountmanagement, verantwoordelijk voor het onderhouden van de klantrelaties en het netwerk in de markt.
 • Is nauw betrokken bij de beantwoording van Marktconsultaties en Tender processen.
 • Ondersteunt bij de ontwikkeling en uitvoering van marketing- en salesactiviteiten gericht op de utilitymarkt of specifieke klantorganisaties. Stelt samen met de accountmanager offertes op.
 • Draagt zorg voor presales-ondersteuning in de vorm van demonstraties, presentaties en workshops.
 • Zorgt voor vastlegging van zijn/haar werkzaamheden.

Wat wij vragen

 • Je hebt een HBO of WO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding bij voorkeur op het raakvlak van techniek en commercie.
 • Je hebt kennis en ervaring in het gebruik van GIS en intrinsieke interesse in de achterliggende technologie.
 • Je hebt ruime kennis en ervaring in de utilitysector.
 • Je hebt een visie op de utilitysector, datagedreven netbeheer, Internet of Things, predictive maintenance en smart grids.
 • Je bent van nature iemand die denkt in concepten en kansen vanuit klantperspectief.
 • Je bent organisatiesensitief, hebt overtuigingskracht en weet draagvlak te creëren.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol.
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en je werkt gestructureerd. Daarnaast ben je analytisch sterk, proactief, resultaatgericht en werk je graag samen.

Ons aanbod

Ambitieus als we zijn, creëren we waar nodig nieuwe producten en diensten. Capabele, betrokken medewerkers, zoals jij, zijn hiervoor onmisbaar! Eén van de redenen waarom jij bij ons wilt werken, zijn onze uitstekende secundaire voorwaarden. Tevens bieden wij jou een inspirerende en enthousiaste werkomgeving, waarin je deel uitmaakt van een succesvol team en we een groeiende, dynamische klantgroep faciliteren. Jouw ontwikkeling daarin is voor ons van groot belang. Daarom bepaal jij binnen Esri je eigen opleidingstraject en geven wij jou de benodigde tools in handen om jouw idealen te verwezenlijken. Al deze redenen zorgen ervoor dat wij het Beste Werkgevers Keurmerk (2017-2018) met trots mogen dragen.

Meer informatie of enthousiast geworden?

Wil jij werken bij Esri Nederland? Solliciteer dan via onderstaande link. Voor vragen kun je contact opnemen met Peter Stal, manager Human Resources. Telefonisch is hij bereikbaar via +31 (0)10 217 07 00.

Solliciteer op deze functie

 

Terug naar het overzicht van de vacatures

Acquisitie door werving en selectie-, detachering- of uitzendbureaus naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.