engineer

Esri Nederland zoekt een

Engineer

Locatie Rotterdam


Een engineer is de aantoonbare technische expert in de software componenten van het ArcGIS platform en doorgrond de technische en business context waarin deze componenten gebruikt worden. De engineer levert een technisch perfect draaiend geheel op. Hiermee levert de engineer een constructieve bijdrage aan de interne processen en externe dienstverlening van Esri Nederland. De engineer ondersteunt (toekomstige) gebruikers van het Esri platform en neemt daarin verantwoordelijkheid voor het nagestreefde resultaat binnen de kaders van de gemaakte afspraken. De engineer werkt met een hoge mate van zelfstandigheid en heeft bijzondere aandacht voor het delen van ervaringen en overbrengen van best practices. Vanuit zijn/haar specialisatie kan de engineer worden bijgeschakeld in advies en/of sales trajecten en optreden als docent voor specialistische opleidingen.

De engineer is geplaatst binnen de delivery afdelingen producten, projecten en support. Deze vacature betreft een positie binnen de afdeling projecten van waaruit de engineer verantwoordelijkheid neemt voor het resultaat van (facturabele) projecten van de afdelingen producten en projecten. De afdeling Projecten ondersteunt klanten in het gebruik, aanpassen en beheer van ons platform. De engineer heeft interne en (vooral) externe contacten met medewerkers en klanten.

Functie

 • Is intern en extern inzetbaar op specialistische activiteiten met betrekking tot de producten die Esri Nederland levert en/of de context waarin zij gebruikt (gaan) worden.
 • Is verantwoordelijk voor het inhoudelijke resultaat van de opgenomen taak (project, call, interne opdracht etc.) en werkt zelfstandig via de geldende standaarden en realiseert kwaliteitsborging van de eigen werkzaamheden en/of opgeleverde producten.
 • Draagt zorg voor het borgen en verdiepen van de specialisatie en het ArcGIS platform in algemene zin en breidt daarnaast de kennis van de technische en/of business context uit.
 • Ondersteunt de klant op technisch gebied en adviseert de interne projectleider en/of lijnmanager (haalbaarheid, impact, urenschatting, oplossingsrichting etc.).
 • Realiseert middels goede communicatie duidelijke afspraken binnen de opdracht en/of taak.
 • Werkt conform de geldende planning, bewaakt de voortgang van eigen werk, signaleert knelpunten en escaleert dit naar de relevante leidinggevende.
 • Zorgt voor documentatie en vastlegging van zijn/haar werkzaamheden (registratie en archivering).
 • Deelt actief ervaringen en kennis; draagt bij aan publicaties van Esri Nederland, zorgt intern voor kennisoverdracht en levert ondersteuning tijdens events.
 • Is dienstbaar richting collega’s op de specialisatiegebieden.
 • Is bewust van de stakeholders en adresseert deze gepast en actief.
 • Kan intern en extern presenteren over de (on)mogelijkheden en adviseert over toepassingen, configuraties en technische effecten.

Wat wij vragen

 • Afgeronde relevante HBO/WO opleiding
 • Technische kennis van ESRI technologie, IT standaarden en aanverwante technieken
 • Aantoonbaar specialist in tenminste 3 componenten van het ArcGIS Platform en/of de context daarvan
 • Tenminste 3 jaar werkervaring met ArcGIS
 • Communicatief vaardig (ook in de Engelse taal)
 • Minimaal 1 Associate certificate

Ons aanbod

Ambitieus als we zijn, creëren we waar nodig nieuwe producten en diensten. Capabele, betrokken medewerkers, zoals jij, zijn hiervoor onmisbaar! Eén van de redenen waarom jij bij ons wilt werken, zijn onze uitstekende secundaire voorwaarden. Tevens bieden wij jou een inspirerende en enthousiaste werkomgeving, waarin je deel uitmaakt van een succesvol team en we een groeiende, dynamische klantgroep faciliteren. Jouw ontwikkeling daarin is voor ons van groot belang. Daarom bepaal jij binnen Esri je eigen opleidingstraject en geven wij jou de benodigde tools in handen om jouw idealen te verwezenlijken. Al deze redenen zorgen ervoor dat wij het Beste Werkgevers Keurmerk (2017-2018) met trots mogen dragen.

Meer informatie of enthousiast geworden?

Wil jij werken bij Esri Nederland? Solliciteer dan via onderstaande link. Voor vragen kun je contact opnemen met Peter Stal, manager Human Resources. Telefonisch is hij bereikbaar via +31 (0)10 217 07 00.

Solliciteer op deze functie

 

Terug naar het overzicht van de vacatures

Acquisitie door werving en selectie-, detachering- of uitzendbureaus naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.