Programma Esri Edu-dag

9.00 - 9.30 uur

Opening
Tom Kuijpers & Jan Willem van Eck - Esri Nederland

Traditiegetrouw beginnen we onze ondersteuning voor het nieuwe studiejaar met een Esri Edudag, in week 0. Na een ongekend academisch jaar staan we samen voor nieuwe uitdagingen. Wat wordt de nieuwe normaal in het onderwijs? Wat behouden we van het laatste jaar en wat moeten we absoluut niet meer terug laten komen?

Onderwerpen die aan de orde komen zijn: content en lesmateriaal, campusbrede toegang en het laatste nieuws van de Esri Education Summit.

9.30 - 10.00 uur What can the higher education GIS community learn from the implementation and growing use of GIS in schools?
Jason Sawle, Global Schools Manager - Esri


The last five years have seen a rapid rise in the use of GIS as a mechanism to teach geography in schools. This growth has resulted in the development of specific teacher training programs and the creation of new types of resources to create a gentle on ramp for teachers and pupils. This presentation will discuss the implications of this on the higher education sector and whether the methods used in schools can be applied to undergraduate GIS education.
10.00 - 10.15 uur Pauze
10.15 - 11.15 uur 
Parallele sessie
Workshop introductie ArcGIS Field Maps
Marianne Franken - Esri Nederland

Veldwerk kan een centrale rol spelen in onderwijs en onderzoek. De nieuwe veldapplicatie, ArcGIS Field Maps, maakt het verrichten van veldwerk nog eenvoudiger én leerzamer. In deze workshop introduceren we de applicatie en tonen wij de functies die de app te bieden heeft om uw veldwerk uit te voeren. Aan de hand van een inspirerende casus doorloopt u alle stappen van het veldwerk, van het aanmaken van een kaart tot het verzamelen van data. Na afloop van de workshop weet u precies hoe u ArcGIS Field Maps kunt gebruiken in uw onderzoek of onderwijs.
10.15 - 11.15 uur
Parallele sessie
 
Workshop Portaalbeheer
Martijn Klitsie - Esri Nederland

Uw portaal is de kern van uw GIS-omgeving. Hier komen alle lijnen samen en wordt echt waarde gecreëerd met geografische data. Om het maximale uit uw portaal te halen is het van belang dat deze goed beheerd wordt en een prettige gebruikservaring biedt. In deze workshop gaan we kijken naar een aantal van de best practices rondom portaalbeheer en hoe u deze zelf kunt inzetten in uw eigen omgeving
11.15 - 11.25 uur Pauze
11.25 - 11.55 uur Krachtige kennis met Geo-ICT in het onderwijs
Tine Beneker, professor of Geography & Education - Universiteit Utrecht


Over het leren van powerful knowledge oftewel krachtige kennis is een internationaal (wetenschappelijk) debat aan de gang. Het is een reactie op een eenzijdige benadering van het leren van vaardigheden en 21st century skills. Te vaak nog wordt het aanleren van vaardigheden losgetrokken van het leren van inhoudelijke kennis. Terwijl het meestal onlosmakelijk verbonden is. Hoe je concreet krachtige kennis in jouw onderwijs kunt benoemen, laten we zien aan de hand van een model dat we toepassen op een nieuwe eerstejaarscursus Ruimtelijke data en geo-informatie in de bachelor Sociale Geografie & Planologie.
11.55 - 12.30 uur Napraten: wat is u opgevallen?
Deelnemers & sprekers

In een informele setting praten we graag na over de onderwerpen van de dag. We doen dat in online breakout-rooms, die per onderwerp worden opgezet. Vragen en onderwerpen zijn ook van te voren van harte welkom.
13.00 - 16.30 uur Zelf aan de slag (optioneel)
In de middag staan onze collega's standby om vragen omtrent Field Maps en het eigen portaal te beantwoorden. Het doel hiervan is om u tijd en gelegenheid te geven om wat u 's ochtends heeft gehoord ook direct toe te passen.