Programma donderdag 24 september

Hieronder vindt u het volledige programma van de donderdag. Klik hier voor het programma van woensdag 23 september. 

09.00 - 09.30 uur Virtuele lobby - u bent van harte welkom!
09.30 - 12.00 uur Plenair programma - Het plenaire programma van de 2e dag van de Esri GIS Conferentie & Tech staat in het teken van ‘Tech’, de technologie. Jeroen van Winden, CTO, en Joris Bak, manager product consultancy en content, nemen u mee in de visie rondom het ArcGIS-platform en de meest recente ontwikkelingen op het gebied van de technologie.  Tijdens de plenaire sessie worden er een aantal nieuwe mogelijkheden uitgelicht en gedemonstreerd door verschillende medewerkers van Esri Nederland. Zo komt ArcGIS Pro 2.6 aan bod en wordt er ingegaan op nieuwe datatypes die beschikbaar zijn en gebruikt kunnen worden in ArcGIS. Ook worden onder andere ArcGIS Notebooks, ArcGIS Experience Builder en de nieuwe Map Viewer in ArcGIS Online getoond. 
Pauze, virtueel beursbezoek en netwerkmogelijkheden van 10.30 - 11.00 uur
12.00 - 13.00 uur Lunchpauze, virtueel beursbezoek en netwerkmogelijkheden
13.00 - 13.45 uur Parallelle sessies
  ArcGIS StoryMaps - Mensen informeren, overtuigen of aanzetten tot actie. Het kan allemaal door uw verhaal en ideeën te vertellen met ArcGIS StoryMaps. In deze presentatie laten we zien welke functionaliteit er allemaal is in de nieuwe StoryMaps en voor welke doelen u deze het beste kunt gebruiken. 
Jorien Posthouwer, young professional (Esri Nederland) - Jorien is sociaal geograaf en werkt vanaf december 2018 voor Esri als young professional. Als technisch consultant en support engineer heeft zij ervaring met de breedte van het platform. Daarnaast richt zij zich op de mogelijkheden die geografische informatie biedt om een verhaal over te brengen.
Juul Daemen, young professional (Esri Nederland) - Juul is afgestudeerd natuurkundige en werkt sinds 2018 bij Esri als young professional. Hij is werkzaam voor een diverse groep van klanten. Hiervoor werkte Juul voor een adviesbureau om de lokale energietransitie te versnellen. Hier heeft hij nog steeds een passie voor en GIS zal hier volgens hem een cruciale rol in spelen.
  What's new in ArcGIS Enterprise - In deze presentatie worden de nieuwe mogelijkheden binnen ArcGIS Enterprise toegelicht, waarbij de nadruk zal liggen op het technisch beheer van het ArcGIS Enterprise-portaal. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: administratieve wijzigingen en nieuwe ontwikkelingen omtrent content- en portaalbeheer.
Hylke Bakker, system engineer (Esri Nederland) - Hylke is sinds 2015 werkzaam bij Esri en afgestudeerd als bestuurskundige aan de Erasmus Universtiteit Rotterdam. Tijdens zijn studie heeft Hylke veel ervaring opgedaan met het analyseren, beoordelen en oplossen van complexe vraagstukken in de bestuurlijke sector. Deze kennis past hij nu toe op een grote verscheidenheid aan geografische en technologische vraagstukken en met name op vraagstukken rondom ArcGIS Enterprise in zijn rol als system engineer. 
Martijn Dekkers, system architect (Esri Nederland) - Als system architect helpt Martijn klanten bij het opstellen een technische architectuur voor het implementeren van het ArcGIS-platform. In veel gevallen is Martijn ook betrokken bij de initële inrichting uitrol van de oplossing, waardoor hij ook veel praktische ervaring met het ArcGIS-platform heeft. Daarnaast is Martijn betrokken bij de ontzorgingsdiensten die Esri Nederland rondom het ArcGIS platform aanbiedt. Martijn werkt sinds 2000 voor Esri Nederland en heeft sociale geografie gestudeerd. Heeft een achtergrond in sociale geografie? Na zo veel jaar hoef je niet per se over een studie te praten.
  Waarde halen uit imagery-data - Gebruikt u wel eens imagery-data binnen het ArcGIS-platform, maar zou u er meer mee willen doen? Of heeft u imagery-data binnen uw organisatie, maar weet u niet precies wat u ermee kan? Tijdens deze sessie gaan we in op het inzetten van imagery-data om de waarde te benutten.
Egbert Moerland, technisch consultant (Esri Nederland) - Egbert werkt als technisch consultant bij Esri Nederland en heeft ruim 10 jaar ervaring in het gebruik van ArcGIS-software. In zijn rol als technisch consultant is hij vooral betrokken bij vraagstukken om met behulp van geo-informatie een beter inzicht te krijgen. Daarnaast ligt zijn focus op het optimaliseren van processen door geo-informatie slim te benutten.
Frans Keijzer, engineer (Esri Nederland) - Frans is sinds 2016 werkzaam bij Esri Nederland. Op dit moment is hij werkzaam als analytics engineer in het team voor professional services. Binnen deze rol zet hij zich bij klanten in om processen te optimaliseren op basis van het ArcGIS-platform. Daarnaast ligt zijn focus op het ontsluiten van geo-informatie door middel van informatieproducten.
  ArcGIS-platform geschikt voor de Nederlandse markt - Esri Nederland doet veel om het ArcGIS-platform geschikt te maken voor gebruik in Nederland. We vertalen verschillende gebruikers interfaces, we stellen Nederlandse content beschikbaar en ontwikkelen producten die om concrete redenen essentieel zijn voor onze klanten. In deze presentatie gaan we dieper in op het wat en waarom we dit doen. Ook gaan we graag in gesprek over wensen op dit vlak en waar we focus op kunnen leggen.
Martin Schluter, manager producten en opleidingen (Esri Nederland) - Martin werkt al ruim 20 jaar actief in het werkveld van GIS en ICT. Bij Esri Nederland heeft hij verschillende consultancy en managementrollen vervuld. Op dit moment is hij verantwoordelijk voor portfolio, productmanagement en Opleidingen. Eerder heeft hij gewerkt bij onderzoeks- en onderwijsinstellingen en was hij een aantal jaar delivery verantwoordelijke bij een verzekeringsmaatschappij.
Simon Plat, productmanager (Esri Nederland) - Simon is al ruim 15 jaar actief bij Esri Nederland in verschillende functies, maar altijd op het raakvlak tussen het gebruik en de technologie. Als productmanager heeft Simon de verantwoordelijkheid voor de producten die Esri Nederland ontwikkelt, waaronder GeoSticker, GeoBGT en GeoBRK.
  Aan de slag met services en API's binnen het Web GIS - Steeds meer organisaties krijgen te maken met een digitale transformatie. Voor GIS- en businessprofessionals betekent dat zij onder andere moeten nadenken over het gebruik van services en API’s. In deze sessie leggen we uit wat dit betekent, waar organisaties aan moeten denken en hoe services en API’s passen binnen een Web GIS. Uiteraard zullen we ook een aantal praktijkvoorbeelden bespreken en laten zien.
Eelco Berghuis, senior solution architect (Esri Nederland) - Eelco is senior solution architect bij Esri Nederland met een brede kennis van het ArcGIS-platform. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring met het opzetten van ETL-procedures voor klanten. Als FME Certified Professional heeft Eelco een diepgaande kennis van de werking van de ArcGIS Data Interoperability-extensie en Python-scripting.  
Jack van der Horst, architect (Esri Nederland) - Met een achtergrond in de fysische geografie en 20 jaar ervaring in het GIS-werkveld is Jack een echte allrounder. Hij is 11 jaar werkzaam bij Esri Nederland en heeft een brede kennis van het ArcGIS-platform. In het dagelijks werk is Jack als architect/consultant bij uiteenlopende klanten te vinden, zoals Schiphol, NS Stations en Brabant Water, die hij ondersteunt bij vraagstukken over onder andere architectuur, digitale transformatie en het gebruik van Web GIS.
  Ga verder met de Python API in ArcGIS - In deze sessie gaan we dieper in op de mogelijkheden van het ArcGIS-platform met behulp van de Python API. We laten zien wat de nieuwste opties zijn om binnen het platform taken te automatiseren, om te gaan met beveiliging en geven tips en tricks. Ook gaan we aan de slag met portal-templates met behulp van de Python API, als wel het toepassen van deep learning buiten een Notebook.
Maartje Holtslag, developer (Esri Nederland) - Na haar studie Geo-Information Science aan de universiteit van Wageningen is Maartje in 2018 aan de slag gegaan als developer bij Esri Nederland. Hier werkt zij vooral met Python, Javascript en de REST API. Daarnaast focust zij zich op de ontwikkelingen rondom deep learning en data science. 
Peter Mallo, developer (Esri Nederland) - Peter is developer bij Esri Nederland binnen de afdeling Producten. Hij heeft gewerkt aan veel projecten bij verschillende klanten, vooral met .NET, Javascript en Python in combinatie met ArcGIS.
  Voorlichtingssessie Esri GIS Professional Programma: de volgende stap in uw carrière  - De GIS-professional zit niet meer enkel achter de PC, maar er wordt verwacht dat hij vaardig is om de organisatie in beweging te krijgen. Er ontstaat een groeiende kennisbehoefte aan geo-informatie. Het Esri GIS Professional Programma is opgestart om deze kennisbehoefte binnen organisaties in te vullen.
Bart Smit, senior docent (Esri Nederland) - Bart is senior docent bij Esri Nederland. Hij heeft meer dan 17 jaar ervaring in het trainen en het toepassen van GIS-software. Als Esri Certified Professional heeft Bart een brede kennis van het ArcGIS-platform op zowel desktop als het Web GIS-gebied.
Evert Verveer, business manager opleidingen (Esri Nederland)  - Evert heeft een technisch bedrijfskundige achtergrond en ruim 12 jaar ervaring bij Esri Nederland in rol van business manager opleidingen. In zijn rol helpt hij organisaties met het formuleren en uitvoeren van een kennismanagement strategie. Hij adviseert over de benodigde kennis en vaardigheden van medewerkers binnen organisatie processen op het gebied van GIS. 
13.45 - 14.30 uur Parallelle sessies
  Optimaliseer veldwerkprocessen met de kracht van locatie - Inspecties en uitvoerend werk vinden vaak niet plaats op kantoor, maar in het veld! Esri heeft een breed aanbod van kant-en-klaar te gebruiken apps die het veldwerkproces optimaliseren. In deze sessie komen nieuwe functies van al langer bestaande apps, zoals Collector en Survey123 for ArcGIS aan bod, maar ook nieuwere apps zoals ArcGIS QuickCapture en Tracker for ArcGIS. Welke apps ondersteunen uw veldwerkproces het beste?
Thijs Briggeman, engineer (Esri Nederland) - Thijs is engineer en werkzaam op de afdeling Support. Hij helpt klanten bij het oplossen van diverse vragen over de technologie. Zijn focus ligt op dit moment voornamelijk op ArcGIS Pro, ArcGIS Online en de ArcGIS-apps.
Willem Jan Vierbergen, product consultant (Esri Nederland) - Willem Jan is werkzaam in het product consultants-team van Esri Nederland. Vanuit deze rol demonstreert hij het ArcGIS-platform tijdens events en bij organisaties. Daarnaast levert hij ondersteuning en advies aan het content-team.
  What's new in ArcGIS Pro 2.6 - Benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden in ArcGIS Pro 2.6? Kom dan naar deze virtuele technische sessie, waarin we de vele nieuwe functies op het gebied van visualisatie, analyses en data management laten zien.
Suzanne Hessels, young professional (Esri Nederland) - Na haar studie geologie is Suzanne als young professional begonnen bij Esri Nederland. Zij is werkzaam op de afdeling Support waar ze klanten helpt bij het oplossen van diverse vraagstukken over de technologie. Daarnaast houdt ze zich bezig met ArcGIS Indoors. 
Cathelijne Kleijwegt, young professional (Esri Nederland) - In februari 2019 is Cathelijne haar carrière binnen Esri begonnen als Young Professional. Hierin volgt zij een kennisintensief traject gevuld met diverse trainingen die goed aansluiten op haar studie Geomatics. Ze is werkzaam op de afdeling Professional Services, daarbij komt ze regelmatig bij klanten over de vloer en helpt hen met het optimaal gebruik maken van het ArcGIS Platform.
  BIM: Praktische toepassingen met ArcGIS - In deze sessie nemen we u mee in het werken met BIM modellen in de nieuwste versie van ArcGIS Pro. We laten zien hoe u meer grip krijgt op de modellen in ArcGIS Pro en hoe u gebruik maakt van de modellen op het web. Tevens laten we zien hoe ArcGIS content in Autodesk software gebruikt wordt.
Frank de Zoeten, business developer (Esri Nederland) - Frank zich richt zich als business developer op de Architecture, Engineering en Construction bedrijven met een focus op BIM en Assetmanagement. Voordat Frank in 2001 bij Esri Nederland ging werken is hij als consultant actief geweest bij gemeenten en nutsbedrijven op het gebied van CAD en GIS en is hij enkele jaren werkzaam geweest voor telecombedrijven. 
Marleen Mulder, presales engineer (Esri Nederland) - Marleen houdt zich onder meer bezig met de nieuwe ontwikkelingen en draagt deze kennis graag over aan anderen. Als focus heeft ze 3D. BIM&GIS en ArcGIS Urban zijn dus belangrijke thema's waar zij zich mee bezighoudt.
  De nieuwe GeoWeb Enterprise-modules - Met de nieuwe GeoWeb Viewer kunnen 2D- en 3D-views worden gecombineerd in één applicatie en kunnen zowel workflows als rapport- en printtemplates worden geïntegreerd. Wijzigingen worden direct zichtbaar in de Designer en u heeft meer controle over de look-en-feel van uw applicatie door gebruik te maken van layout-templates of door eigen layouts te maken. In deze sessie wordt ingegaan op de nieuwste ontwikkelingen omtrent deze GeoWeb Modules. Natuurlijk zal ook het laatste nieuws omtrent de status van de ontwikkelingen gedeeld worden en wordt duidelijk welke nieuwe modules er nog meer aan komen.
René Colijn, productmanager (Esri Nederland) - In 2000 behaalde René zijn master in Geographical Information Systems en startte hij bij Esri als business consultant. In deze functie heeft René veel organisaties geadviseerd over uiteenlopende geo-vraagstukken: hij was altijd de intermediair tussen techniek en organisatie. Sinds 2011 is hij verantwoordelijk als productmanager voor diverse producten van Esri in Nederland, waaronder GeoWeb en GEONIS. 
Erik Kuipers, senior technisch consultant (Esri Nederland) - Erik heeft Landinrichtingswetenschappen gestudeerd aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Hij werkt al 20 jaar met ArcGIS-technologie. Erik werkt bij afdeling Projecten en doet daar implementaties van GeoWeb en andere ArcGIS-technologie. 
Patrick Fingler, technical sales specialist (VertiGIS)
  Integratie met het ArcGIS-platform - Het ArcGIS-platform is een open platform. In deze sessie geven we een  introductie in de vele mogelijkheden voor integratie en hoe je dat kan aanpakken. Daarna kijken we in meer detail naar integratiemogelijkheden tussen verschillende organisaties, zoals Portal-to-Portal Collaboration. We gaan in op de theorie, maar zullen ook zeker de praktijk laten zien.
Bert Havekes, enterprise GIS-consultant (Esri Nederland) - Als enterprise GIS-consultant werkt Bert voor overwegend utilitybedijven, wegbeheerders en waterschappen. Op basis van ruim 15 jaar ervaring met GIS en andere enterprise systemen helpt en adviseert hij klanten bij integraties en oplossingen voor assetmanagementprocessen. Belangrijk onderdeel daarbij zijn mobiele werkprocessen, waarbij vaak zowel GIS als EAM-systemen een belangrijke rol spelen.
Peer Molenaar, information architect (Esri Nederland) - Peer is als informatie architect binnen het business consultancy-team actief om organisaties te helpen een passende oplossing voor hun businessvragen te bieden met het ArcGIS-platform. Hij heeft meer dan 20 jaar GIS-ervaring in verschillende branches en begeleidt veel organisaties met het implementeren van het Web GIS.
  ArcGIS API for JavaScript: What's new, Experience Builder & Tips and tricks - Tijdens deze JavaScript-sessie gaan we ons richten op de verschillende JavaScript componenten in het ArcGIS-platform. De nieuwe functionaliteit van de JavaScript 4 API komt aan bod en uiteraard gaan we ook kijken naar de ontwikkelmogeljkheden in de nieuwe ArcGIS Experience Builder. We sluiten af met de tips and tricks om op de hoogte te blijven van de voortgang en interessante mogelijkheden van de ArcGIS API for JavaScript.
Arjan van Zutphen, developer (Esri Nederland) - Arjan is developer bij Esri Nederland. Hij houdt zich vooral bezig met JavaScript, Python en de REST API binnen het ArcGIS-platform. Dankzij zijn achtergrond als consultant weet Arjan de gebruikerswensen te koppelen aan de technische mogelijkheden.
Michel Rietveld, developer (Esri Nederland) - Michel heeft jarenlange ervaring in verschillende ontwikkeltalen en maakte vorig jaar de overstap naar Esri Nederland. Met een voorliefde voor C# en JavaScript heeft hij al vele koppelingen tussen externe systemen en het ArcGIS-platform gemaakt.
14.30 - 15.00 uur Pauze, viruteel beursbezoek en netwerkmogelijkheden
15.00 - 15.45 uur Parallelle sessies
  Introductie ArcGIS Experience Builder - ArcGIS Experience Builder biedt gebruikers een nieuwe ervaring om locatie-geörienteerde apps te creëren. In deze sessie gaan we in op de mogelijkheden die ArcGIS Experience Builder u en uw organisatie biedt. We laten zien hoe een Experience gebouwd wordt, wat er nu al kan en we werpen een blik in de toekomst om te weten te komen wat er straks nog méér gaat kunnen. 
Ruben Bruijning, product consultant (Esri Nederland) - Ruben maakte na 15 jaar werken bij een waterschap de overstap naar Esri Nederland. In die 15 jaar hield Ruben zich de afgelopen jaren vol enthousiasme vooral bezig met apps en mobiel GIS. Ook als product consultant is dit zijn expertise.
Tim Koetse, support engineer (Esri Nederland) - Sinds 2015 werkt Tim bij Esri Nederland. Op dit moment combineert hij het werk als engineer op de afdeling Support met het technisch beheer bij het Havenbedrijf Rotterdam. Hij houdt zich daarbij dagelijks bezig met het oplossen van klantvragen. 
  ArcGIS road ahead - Het ArcGIS-platform wordt continue verbeterd en uitgebreid op basis van nieuwe technologische ontwikkelingen. Tijdens deze sessie nemen we u mee in de laatste ontwikkelingen in het ArcGIS-platform en schetsen we een beeld van wat u voor innovaties kunt verwachten in de komende versies van het ArcGIS-platform. 
Ernst Eijkelenboom, product consultant (Esri Nederland) - Ernst heeft Geodesie gestudeerd aan de TU Delft. Hij heeft bijna 25 jaar ervaring met Esri-technologie. Als product consultant geeft Ernst veel ArcGIS-presentaties en demonstraties, zowel op locatie bij klanten en prospects als op de jaarlijkse Esri GIS Tech en Esri GIS Conferentie.
Niels van der Vaart, productmanager (Esri Nederland) - Niels heeft een achtergrond in sociale geografie en geo-informatie. Niels heeft 15 jaar ervaring met het werken met Esri-technologie en houdt zich momenteel als productmanager bezig met de laatste technologische innovaties in en om het ArcGIS-platform. 
  Grip op editing met het Utility Network - Met Utility Network Management is moderne assetregistratie weer een stap dichterbij. Met een intelligent GIS als System of Record in de organisatie wordt datakwaliteit nog belangrijker dan het al was. In deze presentatie laten we de mogelijkheden zien die Esri geeft om betrouwbaar assets vast te leggen en te beheren. Technieken zoals Contingent Values, Attribute Ruling en Network Topology zullen de revue passeren. Met praktijkvoorbeelden en live demo's zullen we laten zien wat er allemaal mogelijk is.
Maarten Tromp, solution architect (Esri Nederland) - Maarten is fysisch geograaf en heeft vanaf het begin van zijn loopbaan de focus gelegd op de ICT-kant van de geografie. Het integreren van GIS in het bestaande ICT-landschap van organisaties (en natuurlijk andersom) is zijn specialiteit.
Mark Clavaux, business developer (Esri Nederland) - Mark is van orgine een geograaf en heeft landinrichtings wetenschappen aan de WAU? gestudeerd. Hij heeft veel werk verricht met GIS en multiband satellietbeeld als zijn gereedschappen. 18 Jaar geleden heeft hij de overstap gemaakt naar het implementeren van GIS-systemen bij grotere organisaties, met als specialiteit de nutsbedrijven. 
Martijn Klitsie, consultant (Esri Nederland) - Martijn is sinds 2018 werkzaam binnen Esri Nederland als consultant. Zijn expertise ligt bij het Utility Network Management, ArcGIS Enterprise en ArcGIS Pro. Zijn uitdaging is het vertalen van klantvragen naar oplossingen binnen het ArcGIS-platform.
  Data sciene en machine learning met ArcGIS Notebooks - Met ArcGIS Notebooks word het steeds eenvoudiger om complexe geo-analytics te combineren met de kracht van het ArcGIS-platform. In deze sessie kijken we naar de mogelijkheden die ArcGIS Notebooks biedt voor het toepassen van machine learning op geografische data en welke efficiëntieslag daarmee gerealiseerd kan worden. 
Willem Vlot, analytics engineer (Esri Nederland) - Willem Vlot is sinds 2016 trainee bij Esri Nederland. Hij heeft Meteorologie gestudeerd aan de universiteit van Wageningen en daarbij veel kennis en ervaring opgedaan in het visualiseren en analyseren van geografische data. Willem focust zich als analytics engineer op de realisatie van informatieproducten ter ondersteuning van werkprocessen bij organisaties met een specifieke interesse in de 3D-, realtime- en big data-domeinen.
Tim Brouwer, technisch consultant (Esri Nederland) - Na zijn studie Geo-Information Science aan de universiteit van Wageningen, is Tim werkzaam binnen Esri als technisch consultant. Zijn focus in deze rol ligt in de GeoAnalytics, en dan voornamelijk deep learning, machine learning en spatial statistics. 
  Realisatie van een enterprise Web GIS-omgeving: de succesfactoren - De laatste jaren is er veel ervaring opgedaan met het realiseren van een Web GIS-omgeving in verschillende organisaties. In deze presentatie ligt de focus op de praktijk en delen we de succesfactoren van een Web GIS-implementatie.
Roland Vossen, project manager (Esri Nederland) - Roland heeft 33 jaar ervaring met de realisatie van ICT-projecten. De laatste 18 jaar richt hij zich op de realisatie en implementatie van ruimtelijke informatiesystemen. De ervaring deed hij op in projecten die variëren van maatwerkontwikkeling tot implementatietrajecten voor Web GIS. Daarnaast heeft Roland ervaring met de implementatie van project-portfoliomanagement, waardoor de systeemimplementaties gecomplementeerd worden met de ervaring op het gebied van projectinrichting en projectbeheersing. 
  ArcGIS REST API: gebruik de volledige kracht van het platform - De ArcGIS REST API kan zoveel meer dan alleen queries uitvoeren of een kaart exporteren. In deze sessie zoeken we de randen van de API op om u te helpen uw dagelijkse taken te automatiseren met ArcGIS. We laten zien dat, ongeacht welke programmeertaal u gebruikt, u de REST API kunt inzetten om analyses uit te voeren, webmaps te maken, administratietaken in het portaal uit te voeren en nog veel meer.
Maarten van Hulzen, developer (Esri Nederland) - Maarten is developer bij Esri Nederland. Hij heeft veel ervaring in verschillende ontwikkeltalen en het automatiseren van allerlei taken in het ArcGIS-platform en de REST API via .NET en Python.
Mark Jagt, developer (Esri Nederland) - Mark heeft Geo-Informatica gestudeerd en werkte een aantal jaar voor Esri Zweden. Nu houdt hij zich bij Esri Nederland als developer bezig met HTML/JavaScript, Python en de REST API.
15.45 uur Virtuele afsluiting

Online editie Esri GIS Conferentie & Tech