Skip to Content
,

Preconference workshop

Dinsdag 20 september 2022

Preconference workshop

Aan de slag met een Digital Twin

Het concept Digital Twins is bezig met een stevige opmars in het Nederlandse data en GIS landschap. Digital Twins, ofwel “Digitale Tweelingen”, zijn virtuele representaties van de echte wereld, zoals fysieke objecten, processen, relaties en gedragingen. Deze virtuele modellen bestaan uit informatiemodellen, data, rapportages, analyses en een gebruikerservaring.

Veel organisaties willen aan de slag met Digital Twins om de huidige situatie vast te leggen, de status (real time)te monitoren en toekomstige scenario’s te voorspellen. Daarnaast worden ze gebruikt om veranderingen over tijd te visualiseren. Een status in het verleden, een representatie van de huidige situatie of in de toekomst. Mede door enorme toename aan data(bronnen) en vernieuwing van technologie is er meer mogelijk dan ooit.

Maar als er zoveel mogelijk is. Waar begint u dan?

Tijdens de preconference workshop ‘Aan de slag met een Digital Twin’ zullen organisaties die de Digital Twin hebben omarmd, zoals Posad Maxwan en ProRail vertellen over hun aanpak en welke kennis vanuit de business en technologie zij hiervoor hebben samengebracht. Vervolgens krijgt u een inkijkje in de laatste technologische mogelijkheden en krijgt u concrete handvatten hoe tot een uitgewerkte Digital Twin toepassing te komen voor een casus uit uw eigen organisatie. 

Meer informatie en inschrijven