Skip to Content

Common Ground

DONDERDAG 19 SEPTEMBER

De gemeentelijke ICT-systemen dreigen vast te lopen als gevolg van een toenemende stroom aan digitale gegevens. De ontsluiting van deze gegevens loopt via een complex systeem van koppelingen. Ook staat het daarmee een optimale dienstverlening aan burgers en ondernemers in de weg. Dit besef zette een beweging in gang, genaamd Common Ground, voor de stapsgewijze ontwikkeling van een nieuwe, toekomstbestendige gemeentelijke ICT-infrastructuur. Geo-informatie speelt hierbij een belangrijke rol. 

Met Common Ground wordt een grote stap gezet in de richting van een open, transparante overheid waarbinnen met inachtneming van de privacy-regels gegevens sneller en veiliger kunnen worden uitgewisseld, intern zowel als extern. 

 

 

Common Ground (14.00 - 14.30 uur)

Meer informatie volgt binnenkort. 

HAN WAMMES (VNG Realisatie), JAN VAN GELDER (Geonovum) en Esri Nederland

 

Common Ground (14.45 - 15.15 uur)

Meer informatie volgt binnenkort. 

HAN WAMMES (VNG Realisatie), JAN VAN GELDER (Geonovum) en Esri Nederland

 

Radicale vernieuwing van de informatievoorziening (15.45 - 16.15 uur)

Hoe heeft de RUD (Regionale Uitvoeringsdienst) Utrecht haar informatievoorziening ingericht volgens het ‘Common Ground’-model? En hoe maken een aantal VTH'ers (Vergunningverlening Toezicht en Handhaving) informatieproducten (OmgevingsApps) gebruik maken van de geïntegreerde (geo)informatie uit de informatievoorziening?

ALEXANDER OBERMEIJER - projectmanager
Alexander is sinds vorig jaar projectmanager bij de RUD Utrecht voor innovatieve oplossingen. Hij gelooft in de kracht van de toewijding en talenten van collega’s en sterke relatie met leveranciers. Zij gebruiken hiervoor onder andere GIS-gebaseerde oplossingen van Esri, waarmee zij een breed en integraal pakket aan OmgevingsApps hebben ontwikkeld voor medewerkers, opdrachtgevende organisaties en ketenpartners.

GERRIT HOFFMAN - adviseur GIS en data  (Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht)
Gerrit werkt als adviseur GIS en Informatievoorziening bij de RUD Utrecht en heeft een brede technische ICT- en GISachtergrond. In deze rol ontwikkelt hij de RUD informatievoorziening en kernregistraties. Daarnaast adviseert hij de informatiemanager m.b.t. de inrichting van de technische infrastructuur en ondersteunt het ontwikkelteam.

 

Inschrijven Esri GIS Conferentie 2019

Schrijf nu in!