Skip to Content

Samen de stad maken met de ArcGIS Hub (14.00 - 14.30 uur, Diamond Room)

Overheden werken samen met hun partners om de stad nog slimmer te maken, dit door de inzet van de nieuwste technologieën en de data die daar uit voortkomt. De ArcGIS Hub heeft als doel deze data met tools op een toegankelijke manier aan te bieden en daarmee samenwerking met partners en inwoners te stimuleren. Op deze manier maken we samen de stad!

IRIS THEUNISSE - smart community engineer (Esri Nederland)
Iris heeft tijdens haar gecombineerde studies Geomatics en Bouwkunde aan de TU Delft veel kennis opgedaan over het inzetten van geografische data voor het verbeteren van de bebouwde omgeving. Als smart community engineer zet ze bij Esri Nederland deze kennis in om klanten te helpen met het ontwikkelen en invoeren van slimme toepassingen. 

JANNEKE KORENROMP - business manager gemeenten (Esri Nederland)
Janneke werkt sinds 2006 bij Esri Nederland en richt zich in haar rol als business manager op de gemeentemarkt. Samen met haar team werkt zij aan slimme oplossingen voor gemeenten. Succesvol samenwerken staat of valt volgens haar met informatie delen tussen gemeenten, inwoners en andere belanghebbenden.

ArcGIS Pro: what's new in 2.4 (14.00 - 14.30 uur, Rotterdam Hall)

Benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden in ArcGIS Pro 2.4? Kom dan naar deze technische sessie, waarin we de vele nieuwe functies op het gebied van visualisatie en analyses laten zien. Ook laten we zien wat de mogelijkheden zijn met grafieken en layouts.

ERNST EIJKELENBOOM - product consultant (Esri Nederland)
Ernst heeft Geodesie gestudeerd aan de TU Delft. Hij heeft bijna 25 jaar ervaring met Esri-technologie. Als product consultant geeft Ernst veel ArcGIS-presentaties en demonstraties, zowel op locatie bij klanten en prospects als op de jaarlijkse Esri GIS Tech en Esri GIS Conferentie.

SUZANNE HESSELS - young professional (Esri Nederland)
Suzanne is afgestudeerd als geoloog en in december 2018 als young professional begonnen bij Esri Nederland. Tijdens haar studie Aardwetenschappen aan de VU in Amsterdam heeft zij veel kennis opgedaan over het analyseren en visualiseren van geografische data. Momenteel werkt zij bij Esri op de supportafdeling. 

Optimaal benutten van een op services gericht Web GIS (14.00 - 14.30 uur, Leeuwen Room)

In een Web GIS is alles een service: data, kaarten, analysetools. Door de toename van services, en de mogelijkheden voor het gebruik ervan, wordt het steeds belangrijker om vooraf na te denken over het organiseren van het webservices-landschap. Met inzicht in de aanpak en afwegingen vanuit de best-practice 'content beheer' is het mogelijk optimaal gebruik te maken van deze services. De sessie is gebaseerd op ervaringen uit de dagelijkse praktijk.

THEO MICHIELSE - team lead GIS technology (Esri Nederland)
Als team lead en architect ondersteunt Theo commerciële en overheidsorganisaties bij het succesvol toepassen van geo-informatie en architectuur. Met ruim 20 jaar ervaring bij Esri Nederland is hij een expert in onderwerpen van zowel organisatorische als technische aard.

PEER MOLENAAR - informatie architect (Esri Nederland)
Peer is als informatie architect binnen het business consultancy-team actief om organisaties te helpen een passende oplossing voor hun businessvragen te bieden met het ArcGIS-platform. Hij heeft meer dan 20 jaar GIS-ervaring in verschillende branches en begeleidt veel organisaties met het implementeren van het Web GIS.


ArcGIS Urban: de nieuwe 3D-applicatie voor projecten in de stad (14.45 - 15.15 uur, Diamond Room)

Benieuwd hoe planprocessen zijn te ondersteunen met interactieve tools, voor het ontwikkelen van ruimtelijke plannen en scenario’s voor gebieden? En is een centraal overzicht van alle projecten en plannen in de stad gewenst? Deze sessie gaat over de mogelijkheden van deze nieuwe 3D web-based applicatie en wat dit kan betekenen.

MARLEEN MULDER - presales engineer (Esri Nederland)
Marleen houdt zich onder meer bezig met de nieuwe ontwikkelingen en draagt deze kennis graag over aan anderen. Als focus heeft ze 3D. BIM&GIS en ArcGIS Urban zijn dus belangrijke thema's waar zij zich mee bezighoudt.

MAARTEN WELMERS - business developer (Esri Nederland)
Maarten heeft een achtergrond in politicologie, en heeft zich daarna gespecialisaeerd in digitalisering van de openbare ruimte en smart city-platforms.  Sinds 2018 werkt hij bij Esri aan smart city-gerelateerde onderwerpen, zoals real time informatie, dataplatformen en stedenbouw.  

What's new in ArcGIS Enterprise en ArcGIS Online (14.45 - 15.15 uur, Rotterdam Hall)

Welke nieuwe features zijn toegevoegd in de meest recente portaal-release? Tijdens deze technische middagsessie passeren de nieuwe functies in ArcGIS Online en ArcGIS Enterprise de revue op een manier, zodat u direct met uw portaal aan de slag kunt om een verdere optimalisatieslag te maken in het kader van contentbeheer, het uitvoeren van analyses of het slimmer inrichten van het portaal. 

HYLKE BAKKER - system engineer (Esri Nederland)
Hylke is sinds 2015 werkzaam bij Esri en afgestudeerd als bestuurskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens zijn studie heeft Hylke veel ervaring opgedaan met het analyseren, beoordelen en oplossen van complexe vraagstukken in de bestuurlijke sector. Deze kennis past hij nu toe op een grote verscheidenheid aan geografische en technologische vraagstukken en met name op vraagstukken rondom ArcGIS Enterprise in zijn rol als system engineer.

MARTIJN KLITSIE - technisch consultant (Esri Nederland)
Martijn is sinds 2018 werkzaam binnen Esri Nederland als technisch consultant. Zijn expertise ligt bij het Utility Network Management, ArcGIS Enterprise en ArcGIS Pro. Zijn uitdaging is het vertalen van klantvragen naar oplossingen binnen het ArcGIS-platform.

Geospatial Strategy: een framework voor het werken met een Web GIS (14.45 - 15.15 uur, Leeuwen Room)

Het ontwikkelen van een ‘Geospatial Strategy’ is essentieel voor het succes van Web GIS in een organisatie. Hoe vertaal je strategie en doelen van de organisatie naar inrichting van het ArcGIS-platform? Esri heeft op basis van haar ervaringen een pragmatische methode ontwikkeld. Deze methodiek brengt in beeld wat een organisatie nodig heeft, stemt technologie af op de behoefte van de organisatie, stelt een geprioriteerde roadmap op en voert activiteiten uit op basis van een iteratieve aanpak. Deze sessie biedt een introductie op de aanpak, geeft voorbeelden van hoe de concepten worden toegepast en wat dit betekent voor u en uw ‘klanten’.

BORIS MINNAERT - enterprise architect (Esri Nederland)
Boris ondersteunt commerciële en overheidsorganisaties bij het succesvol toepassen van geo-informatie in een bedrijfsarchitectuur. Hij is opgeleid als wiskundige aan de Universiteit Utrecht en als enterprise architect. Boris werkte 16 jaar bij IBM en werkt sinds 2012 bij Esri Nederland, waar hij voorzitter is van de Architecture Board.

MARCO WAGEMAKERS - solution architect (Esri Nederland)
Marco combineert altijd zijn passie voor de GIS-technologie met de vertaling naar een optimale bijdrage aan organisatiedoelen en bedrijfsprocessen. Marco is een proactieve - en klantgerichte consultant en werkt het liefst samen op basis van gelijkwaardigheid. Hij identificeert samen met organisaties welke kansen er zijn voor Web GIS en weet deze te concretiseren binnen de context van architectuur en verandering. 


De nieuwe ArcGIS StoryMaps (15.45 - 16.15 uur, Diamond Room)

Met de nieuwe ArcGIS StoryMaps kunt u vanuit één builder alle vroegere templates gebruiken en combineren. Ook zijn er nieuwe ontwerpmogelijkheden, een nieuwe manier van kaarten toevoegen en een vernieuwde mobiele ervaring. In deze sessie vertellen we u er alles over, en laten we uiteraard zien hoe u zelf aan de slag gaat!

TESSA SMIT - analytics engineer (Esri Nederland)
Als analytics engineer ondersteunt Tessa organisaties om  de kracht van locatie te benutten. Ze helpt de mogelijkheden van het ArcGIS-platform te vertalen naar informatieproducten die waarde opleveren voor het werkproces. Vanuit deze rol is ze bij verschillende organisaties betrokken geweest bij het succesvol inzetten van StoryMaps.

JUUL DAEMEN - young professional (Esri Nederland)
Juul is afgestudeerd in Natuur- en Sterrenkunde aan de Radboud Universiteit. Daarna heeft hij gewerkt op de afdeling Milieukunde als junior-onderzoeker. Vorig jaar heeft Juul gewerkt bij een adviesbureau voor gemeenten om de lokale energietransitie vorm te geven en te versnellen. 

ArcGIS: de road ahead (15.45 - 16.15 uur, Rotterdam Hall)

Deze presentatie laat zien wat gebruikers in de nabije toekomst kunnen verwachten in ArcGIS Pro, ArcGIS Enterprise en ArcGIS Online en natuurlijk in de verschilllende apps. 

WILLEM JAN VIERBERGEN - presales en content engineer (Esri Nederland)
Willem Jan is werkzaam in het product consultants-team van Esri Nederland. Vanuit deze rol demonstreert hij het ArcGIS-platform tijdens events en bij organisaties. Daarnaast levert hij ondersteuning en advies aan het content-team.

ERNST EIJKELENBOOM - product consultant (Esri Nederland)
Ernst heeft Geodesie gestudeerd aan de TU Delft. Hij heeft bijna 25 jaar ervaring met Esri-technologie. Als product consultant geeft Ernst veel ArcGIS-presentaties en demonstraties, zowel op locatie bij klanten en prospects als op de jaarlijkse Esri GIS Tech en Esri GIS Conferentie.

RUBEN BRUIJNING - product consultant (Esri Nederland)
Ruben maakte na 15 jaar werken bij een waterschap de overstap naar Esri Nederland. In die 15 jaar hield Ruben zich de afgelopen jaren vol enthousiasme vooral bezig met apps en mobiel GIS. Ook als product consultant is dit zijn expertise.

Wanneer is een Web GIS succesvol? (15.45 - 16.15 uur, Leeuwen Room)

Steeds meer organisaties hebben de stap naar Web GIS gemaakt. Sommige organisaties weten meer business waarde te creëren met de mogelijkheden van de technologie dan andere. Hoe ziet succes er uit en hoe is dat bereikt? In deze sessie tonen verschillende voorbeelden dit aan.

BORIS MINNAERT - enterprise architect (Esri Nederland)
Boris ondersteunt commerciële en overheidsorganisaties bij het succesvol toepassen van geo-informatie in een bedrijfsarchitectuur. Hij is opgeleid als wiskundige aan de Universiteit Utrecht en als enterprise architect. Boris werkte 16 jaar bij IBM en werkt sinds 2012 bij Esri Nederland, waar hij voorzitter is van de Architecture Board.

MARCO WAGEMAKERS - solution architect (Esri Nederland)
Marco combineert altijd zijn passie voor de GIS-technologie met de vertaling naar een optimale bijdrage aan organisatiedoelen en bedrijfsprocessen. Marco is een proactieve - en klantgerichte consultant en werkt het liefst samen op basis van gelijkwaardigheid. Hij identificeert samen met organisaties welke kansen er zijn voor Web GIS en weet deze te concretiseren binnen de context van architectuur en verandering. 


Tracker for ArcGIS: Het slim toepassen van een nieuwe veldwerkapplicatie (16.30 - 17.00 uur, Diamond Room)

Tracker for ArcGIS is een nieuwe veldwerkapplicatie in het ArcGIS landschap. Tracker for ArcGIS stelt u in staat om veldwerkers op vooraf ingestelde tijden te volgen en te analyseren waar zij zijn geweest tijdens het veldwerkproces. In deze presentatie wordt gedemonstreerd hoe de applicatie is in te richten, hoe deze praktisch kan worden toegepast en hoe resultaten geanalyseerd kunnen worden op een manier dat u direct aan de slag kunt met Tracker for ArcGIS.

LINCY BOEKESTIJN - engineer (Esri Nederland)
Lincy is afgestudeerd als sociaal geograaf en is sinds december 2016 werkzaam bij Esri Nederland. Op dit moment houdt ze zich als support engineer dagelijks bezig met het ondersteunen van klanten bij een verscheidenheid aan technische vraagstukken, voornamelijk met betrekking tot ArcGIS Enterprise. 

HYLKE BAKKER - system engineer (Esri Nederland)
Hylke is sinds 2015 werkzaam bij Esri en afgestudeerd als bestuurskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens zijn studie heeft Hylke veel ervaring opgedaan met het analyseren, beoordelen en oplossen van complexe vraagstukken in de bestuurlijke sector. Deze kennis past hij nu toe op een grote verscheidenheid aan geografische en technologische vraagstukken en met name op vraagstukken rondom ArcGIS Enterprise in zijn rol als system engineer.

De ontwikkelingen van GeoWeb rondom het nieuwe Web GIS (16.30 - 17.00 uur, Rotterdam Hall)

GeoWeb zit midden in de transitie van de huidige technologie naar nieuwe technologie. In deze sessie komen voorbeelden van de nieuwe generatie GeoWeb aan bod. Dit omvat de nieuwe, unieke webapp, de nieuwe mobile app, de functionele onderdelen als rapporten, printen/plotten en workflow-technologie. Het vertelt meer over de samenhang en de toekomst van deze nieuwe GeoWeb-lijn. Ook voor ArcGIS Web AppBuilder-gebruikers is dit een leerzame sessie.

MAREIKE KOCIOK - support engineer (Esri Nederland)
Mareike heeft geowetenschappen gestudeerd en werkt sinds twee jaar bij Esri op de supportafdeling. Hier ondersteunt ze klanten bij het oplossen van technische vraagstukken. Haar focus ligt op dit moment voornamelijk op GeoWeb.

RENE COLIJN - productmanager (Esri Nederland)
In 2000 behaalde René zijn master in Geographical Information Systems en startte hij bij Esri als business consultant. In deze functie heeft René veel organisaties geadviseerd over uiteenlopende geo-vraagstukken: hij was altijd de intermediair tussen techniek en organisatie. Sinds 2011 is hij verantwoordelijk als productmanager voor diverse producten van Esri in Nederland, waaronder GeoWeb en GEONIS. 

Aanpak van een data science/GIS-project (16.30 - 17.00 uur, Leeuwen Room)

Data science en GIS zijn nu nog vaak gescheiden werelden, beiden hebben baat bij een gezamenlijke aanpak. Het meenemen van de locatie-component kan veel meerwaarde bieden aan data science-projecten. Maar wat is een praktische aanpak om daarmee aan de slag te gaan? 

KRISTIN DE JONGE - analytics engineer (Esri Nederland)
Kristin is afgestudeerd als Sociaal Geograaf en heeft een master in Internationale betrekkingen afgerond. Sinds 2015 is ze werkzaam bij Esri Nederland en richt zich op dit moment met name op Analytics. Samen met het Analytics-team houdt ze zich bezig met data science, machine learning en ruimtelijke analyses. 

TIM BROUWER - technisch consultant (Esri Nederland)
Na zijn studie Bos en Natuurbeheer en Geo-Information Science aan de universiteit van Wageningen, is Tim werkzaam binnen Esri als technisch consultant. Binnen deze rol zet hij zich in om klanten te helpen hun veldwerkprocessen verder te digitaliseren. 

Technische ArcGIS-presentaties

Woensdag