Skip to Content

Overstappen op ArcGIS Pro, waarom? (14.00 - 14.30 uur, Rotterdam Hall)

ArcGIS Pro is enerzijds de desktop-applicatie waarmee veel complexe analyses mogelijk worden. Anderzijds is vanuit ArcGIS Pro eenvoudig data te publiceren, zodat kaarten en analyses gebruikt kunnen worden voor heel veel apps en informatieproducten. Deze sessie biedt een inkijkje in de mogelijkheden om met ArcGIS Pro werkprocessen te verbeteren.

WENDY RUITERMAN - engineer (Esri Nederland)
Sinds 2015 is Wendy werkzaam als support engineer, waarbij zij klanten helpt bij het oplossen van diverse vragen over de technologie. Haar focus ligt op dit moment voornamelijk op ArcGIS Pro, ArcGIS Online en de apps.

JAN-WILLEM KOSTEN - young professional (Esri Nederland)
Jan-Willem is afgestudeerd als sociaal geograaf. Sinds 2018 is hij young professional bij Esri Nederland en volgt een kennisintensief traject. Daarnaast houdt Jan-Willem zich als support engineer dagelijks bezig met het ondersteunen van klanten met verschillende technische vraagstukken.

Digitaliseren van veldwerkprocessen met ArcGIS-apps (14.00 - 14.30 uur, Diamond Room)

De tijden dat er met potlood en papier het veld werd ingegaan om veldwerk te doen zijn nu echt voorbij. Door middel van de ArcGIS-apps Survey123 en Collector for ArcGIS kunnen veldwerkprocessen gedigitaliseerd en geïntegreerd worden met de interne (GIS-)processen. In deze sessie wordt getoond hoe deze apps worden ingericht en worden een aantal tips en tricks van (nieuwe) functies binnen de apps laten zien. 

MARINA BÖSCHE - technisch consultant (Esri Nederland)
Marina heeft als GIS-specialist ruim 13 jaar ervaring in het gebruik van ArcGIS is sinds 2012 werkzaam bij Esri Nederland. Als technisch consultant ondersteunt zij klanten bij vraagstukken rondom Esri-producten. De laatste jaren heeft Marina zich hierbij vooral gericht op technisch advies met betrekking tot GeoWeb en het ArcGIS-portaal.

TIM BROUWER - technisch consultant (Esri Nederland)
Na zijn studie Bos en Natuurbeheer en Geo-Information Science aan de universiteit van Wageningen, is Tim werkzaam binnen Esri als technisch consultant. Binnen deze rol zet hij zich in om klanten te helpen hun veldwerkprocessen verder te digitaliseren. 


BIM-modellen in ArcGIS: analyseren en delen op het web (14.45 - 15.15 uur, Rotterdam Hall)

In deze presentatie nemen wij u mee naar de wereld waar BIM en GIS worden geïntegreerd. We laten zien hoe een BIM-model in ArcGIS software kan worden geïmplementeerd en welke GIS-analyses vervolgens extra inzichten bieden. Ook besteden wij aandacht aan hoe de resultaten met betrokkenen kunnen worden gedeeld. Met ons verhaal willen wij u meegeven wat de meerwaarde is om BIM en GIS-data met elkaar te combineren.

MARLEEN MULDER - presales engineer (Esri Nederland)
Marleen houdt zich onder meer bezig met de nieuwe ontwikkelingen en draagt deze kennis graag over aan anderen. Als focus heeft ze 3D. BIM&GIS en ArcGIS Urban zijn dus belangrijke thema's waar zij zich mee bezighoudt.

CATHELIJNE KLEIJWEGT - young professional (Esri Nederland)
Na haar Bachelor Bouwkunde heeft Cathelijne de master Geomatics aan de TU Delft gedaan. In februari 2019 is zij haar carrière begonnen binnen Esri als young professional en volgt zij een kennisintensief traject. Zij is onderdeel van de afdeling Professional Services en werkt op locatie bij klanten aan verschillende vraagstukken.

Machine learning en ArcGIS: aanpak aan de hand van business cases (14.45 - 15.15 uur, Diamond Room)

De vraag naar machine learning-toepassingen neemt toe. De toepassing ervan kan antwoord geven op vragen waar we zelf geen antwoord op kunnen geven en/of kan een enorme efficientieslag (en dus kostenbesparing) opleveren. In deze sessie staat een concrete business case centraal, die het toepassen van machine learning in combinatie met GIS laat zien. Wanneer zet je machine learning in? Wat is er voor nodig? Wat komt er bij kijken? En hoe pak je het aan? 

MAARTJE HOLTSLAG - developer (Esri Nederland)
Na haar studie Geo-Information Science aan de universiteit van Wageningen is Maartje in 2018 aan de slag gegaan als developer bij Esri Nederland. Hier werkt zij vooral met Python, Javascript en de REST API. Daarnaast focust zij zich op de ontwikkelingen rondom machine learning en data science. 

BART KOFFEMAN - team lead process & analytics (Esri Nederland)
Als team lead en technisch consultant focust Bart zich voornamelijk op realtime data vraagstukken, (big) data analyses en de inzet van informatieproducten voor de optimalisatie van besluitvorming en bedrijfsprocessen. Daarnaast houdt hij zich bezig met de inzet van GIS bij data science-initiatieven en machine learning-toepassingen.


What's new in ArcGIS Content: 4orange en OpenStreetMap (15.45 - 16.15 uur, Rotterdam Hall)

Het content-aanbod van Esri Nederland breidt zich steeds verder uit. Naast de basiskaarten en -registraties wordt er steeds meer informatie toegevoegd over de mensen die hier wonen en nuttige plaatsen. In deze sessie richten we ons op de nieuwste ontwikkelingen rondom content en staan we stil bij een aantal projecten, zoals de consumentenvariabelen van 4orange en OpenStreetMap. We laten u graag zien hoe u deze data het beste kunt inzetten voor uw gebruikers. 

ELLEN VAN DEN BERG - content engineer (Esri Nederland)
Ellen is sinds 2015 werkzaam bij Esri Nederland. Tijdens haar studie Environmental Sciences aan de Wageningen Universiteit (WUR) deed ze veel kennis op over het analyseren van complexe milieuvraagstukken vanuit een systeemperspectief. Ellen zet haar kennis over geografische systemen in als content engineer binnen het content-team. Een aantal van haar specifieke aandachtsgebieden zijn the ArcGIS Living Atlas of the World, basiskaarten, demographics, klimaatdata en historische kaarten.

GLENN HEERES - content engineer (Esri Nederland)
Glenn is werkzaam in het content-team van Esri Nederland. Het content-team zet landsdekkende data vanuit een open data-formaat om naar file geodatabases en webservices. Denk bijvoorbeeld aan luchtfoto’s, de BAG, de BGT en meer. 

Van dronedata naar informatieproduct (15.45 - 16.15 uur, Diamond Room)

Zelf imagery-data inwinnen is met de komst van drones voor iedereen mogelijk. Waar moet je rekening mee houden bij het inwinnen van data? Hoe zijn van deze dronebeelden bruikbare GIS-datasets te creëren? Hoe zijn ze te gebruiken in ruimtelijke vraagstukken en informatieproducten? Tijdens deze sessie wordt ingegaan op de belangrijke facetten van het inwinnen en gebruiken van dronebeelden binnen ArcGIS om tot bruikbare informatie te komen en deze te delen met anderen. 

FRANS KEIJZER - engineer (Esri Nederland)
Frans is sinds 2016 werkzaam bij Esri Nederland. Op dit moment is hij werkzaam als analytics engineer in het team voor professional services. Binnen deze rol zet hij zich bij klanten in om processen te optimaliseren op basis van het ArcGIS-platform. Daarnaast ligt zijn focus op het ontsluiten van geo-informatie door middel van informatieproducten.

EGBERT MOERLAND - technisch consultant (Esri Nederland)
Egbert werkt als technisch consultant bij Esri Nederland en heeft ruim 9 jaar ervaring in het gebruik van ArcGIS-software. In zijn rol als technisch consultant is hij vooral betrokken bij vraagstukken om met behulp van geo-informatie een beter inzicht te krijgen. Daarnaast ligt zijn focus op het optimaliseren van processen door geo-informatie slim te benutten.


Cartografie: ArcGIS Pro en Vector Style Editor (16.30 - 17.00 uur, Rotterdam Hall)

RUBEN BRUIJNING - product consultant (Esri Nederland)
Ruben maakte na 15 jaar werken bij een waterschap de overstap naar Esri Nederland. In die 15 jaar hield Ruben zich de afgelopen jaren vol enthousiasme vooral bezig met apps en mobiel GIS. Ook als product consultant is dit zijn expertise.

WILLEM JAN VIERBERGEN - presales & content engineer (Esri Nederland)
Willem Jan is werkzaam in het product consultants-team van Esri Nederland. Vanuit deze rol demonstreert hij het ArcGIS-platform tijdens events en bij organisaties. Daarnaast levert hij ondersteuning en advies aan het content-team.

Exploratieve data-analyse met Insights for ArcGIS (16.30 - 17.00 uur, Diamond Room)

In deze presentatie maakt u kennis met de kracht van Insights for ArcGIS, een web-gebaseerde omgeving  waarmee u op een exploratieve manier inzichten uit ruimtelijke en niet-ruimtelijke data kunt verkrijgen. We laten u kennismaken met de intuïtieve visualisatie- en analysemogelijkheden van Insights en vertellen u meer over de laatste ontwikkelingen.

WILLEM VLOT - analytics engineer (Esri Nederland)
Als analytics engineer ondersteunt Willem gebruikers van het ArcGIS-platform bij de realisatie van analyses en informatieproducten die een toegevoegde waarde leveren aan werkprocessen binnen een organisatie. Als afgestudeerd meteoroloog heeft hij een passie voor data-analyse, Internet of Things, machine learning en pakt hij complexe vraagstukken met beide handen aan.

JORIEN POSTHOUWER - young professional (Esri Nederland)
Jorien is sociaal geograaf en is afgelopen december begonnen als young professional bij Esri. Hiervoor werkte zij als zelfstandig ondernemer onder meer als onderzoeker en schrijver. Op dit moment werkt zij bij Esri op de supportafdeling. 

Inschrijven Esri GIS Conferentie 2019

Schrijf nu in!