Skip to Content

Middagprogramma - workshops

J.F. Staal Room | 13.30, 14.45 en 17.00 uur

Hands-on workshops

Wegens groot succes is deze editie de hands-on workshop weer onderdeel van het middagprogramma. Dit jaar kunt u kiezen uit 3 verschillende onderwerpen: Operations Dashboard, Survey123 en Insights for ArcGIS. Tijdens de workshop maakt u kennis met één van deze producten naar keuze. 

Een workshop duurt een uur en wordt in het middagprogramma 3 keer aangeboden. Aanmelden voor één van de workshops kan alleen persoonlijk en is ook alleen mogelijk op locatie. 

* Interessant voor wie nog niet eerder gewerkt heeft met Operations Dashboard, Survey123 of Insights for ArcGIS

Deze workshop wordt gegeven door:
WYBREN RAAP (training content manager) - Als docent is Wybren verantwoordelijk voor het opleidingsaanbod en de online leeromgeving mijnopleiding.esri.nl. Na de lerarenopleiding en de studie sociale geografie, heeft hij zich ook gecertificeerd als CompTIA Certified Technical Trainer (CTT+) en als ArcGIS Desktop Professional.

KATINKA KAMERMAN (docent) - Katinka werkt al meer dan 17 jaar bij Esri Nederland, waarvan de laatste 9 jaar als docent. Naast lesgeven houdt zij zich bezig met het (geautomatiseerd) testen en documenteren van softwareproducten die Esri Nederland maakt. Zij heeft zich gecertificeerd als CompTIA Cetrified Technical Trainer (CTT+) en als ArcGIS Desktop Professional.

Operations Dashboard for ArcGIS

Operations Dashboard for ArcGIS is een configureerbare webapplicatie die door dashboard-functies een operationeel overzicht biedt van personen, services, assets en gebeurtenissen. U kunt via het dynamische dashboard de activiteiten en key performance indicatoren van uw organisatie bekijken en daar conclusies aan verbinden. Een operations dashboard is een van de app templates die aanwezig is in ArcGIS Online. In deze workshop gaat u op basis van een webmap een operations dashboard maken met verschillende dashboard functies. 


Survey123 for ArcGIS

Met Survey123 for ArcGIS kunt u formulieren maken waarmee mensen in het veld op eenvoudige en eenduidige wijze data kunnen verzamelen; bijvoorbeeld het verzamelen van locaties waar afval ligt in de stad, met informatie over het type afval en een foto. De data die verzameld wordt, is meteen zichtbaar op de kaart, op te maken en te gebruiken in bijvoorbeeld een analyse of een Story map. Hierbij wordt actuele, eigen data gekoppeld aan bestaande data waardoor inzicht wordt verkregen over de eigen leefomgeving. In deze workshop leert u een formulier te maken met Survey123 waarmee in het veld data verzameld kan worden.


Insights for ArcGIS

Met Insights for ArcGIS is het mogelijk om intuïtief op zoek te gaan naar verborgen patronen in data. Door organisatiedata te combineren met geo-data ontstaan nieuwe inzichten. Via Insights is het eenvoudig om data te visualiseren op een interactieve manier - aan de hand van grafieken, tabellen en kaarten. Ook is het werk binnen en buiten de organisatie te delen.  In deze hands-on workshop leert u gebruik te maken van Insights om inzichten te verkrijgen.