Skip to Content

Middagprogramma

Leeuwen Room | 13.30 - 17.00 uur


Projectaanpak Web GIS-migratie (13.30 - 14.30 uur)

Het Web GIS-concept biedt de mogelijkheid om het gebruik van geo-informatie te verbreden en eenvoudiger op de businessbehoefte te laten aansluiten. Hoe zorg je er technisch voor dat deze toegevoegde waarde ook wordt benut? Wat betekent dit voor de beheerorganisatie en de eindgebruikers zelf? Op basis van welk scenario migreer je van de huidige situatie naar het nieuwe Web GIS, daarbij rekening houdend met de impact op de organisatie en cultuur? Op al deze vragen wordt antwoord gegeven, gebaseerd op best-practices.

ROLAND VOSSEN - projectmanager
Roland heeft 33 jaar ervaring met de realisatie van ICT-projecten. De laatste 18 jaar richt hij zich op de realisatie en implementatie van ruimtelijke informatiesystemen. De ervaring deed hij op in projecten die variëren van maatwerkontwikkeling tot implementatietrajecten voor Web GIS. Verder houdt Roland zich bezig met de implementatie van project-portfoliomanagement, waardoor de systeemimplementaties gecomplementeerd worden met de ervaring op het gebied van projectinrichting en projectbeheersing.


Inrichtingskeuzes ArcGIS Enterprise (14.45 - 15.45 uur)

Bij de migratie naar een Web GIS zijn diverse deployment-patronen mogelijk. Tijdens deze sessie worden verschillende van deze patronen besproken. De keuze-overwegingen tussen SaaS, cloud en on-premises zullen hierbij de revue passeren. Ook het combineren van een een ArcGIS Online en een ArcGIS Enterprise-portaal wordt besproken.

MARTIJN DEKKERS - system architect
Als system architect helpt Martijn klanten bij het opstellen een technische architectuur voor het implementeren van het ArcGIS-platform. In veel gevallen is Martijn ook betrokken bij de initële inrichting uitrol van de oplossing, waardoor hij ook veel praktische ervaring met het ArcGIS-platform heeft. Martijn werkt sinds 2000 voor Esri Nederland en heeft sociale geografie gestudeerd.

JAN DE WIT - business consultant
Vanuit zijn rol als business consultant werkt Jan al meer dan 25 jaar voor overheden: zoals rijksoverheid, waterschappen, provincies en gemeenten. Hij helpt hen met procesondersteuning met behulp van GIS. Hierbij is Jan gespecialiseerd in ArcGIS-oplossingen voor overheidsprocessen, in ondersteuning van het mobiele werken en in ArcGIS Online / Portal for ArcGIS-oplossingen.


Integreren met het ArcGIS-platform (16.00 - 17.00 uur)

Het ArcGIS-platform is een open platform. De vele integratiemogelijkheden zijn voor Esri heel belangrijk. In deze sessie laten we een aantal van deze mogelijkheden zien. We gaan in op de integratie tussen apps onderling, de integratie tussen apps en externe systemen met webhooks en integratie van externe gegevens services. Ook komt de integratie met andere enterprise-systemen aan bod en de rol die bijvoorbeeld een Object Type Library (OTL) daarbij kan spelen.

BERT HAVEKES - enterprise GIS-consultant
Als enterprise GIS-consultant werkt Bert voor overwegend utilitybedijven, wegbeheerders en waterschappen. Op basis van ruim 15 jaar ervaring met GIS en andere enterprise systemen helpt en adviseert hij klanten bij integraties en oplossingen voor assetmanagementprocessen. Belangrijk onderdeel daarbij zijn mobiele werkprocessen, waarbij vaak zowel GIS als EAM-systemen een belangrijke rol spelen. 

PEER MOLENAAR - informatie architect
Peer is als informatie architect binnen het business consultancy-team actief om organisaties te helpen een passende oplossing voor hun businessvragen te bieden met ArcGIS. Sinds kort werkt hij voor Esri; hij neemt meer dan 20 jaar GIS-ervaring in verschillende branches mee.