Skip to Content

Middagprogramma

Penn Room | 13.30 - 17.00 uur


Communicatie op een hoger niveau met de Cascade StoryMap (13.30 - 14.30 uur)

Effectief communiceren: dat betekent de juiste boodschap, voor de juiste persoon, op de juiste manier. In deze interactieve sessie koppelen we bekende modellen en technieken uit de communicatiewetenschap aan de mogelijkheden in het ArcGIS-platform. Ontdek hoe deze technieken meteen zijn toe te passen als activerend communicatiemiddel aan de hand van de Cascade StoryMap-template. We staan stil bij inrichtingskeuzes en we geven deelnemers praktische handvatten om verhalen nog beter te vertellen of communicatiecollega's hiermee te inspireren.

RUBEN BRUIJNING - product consultant
Ruben maakte na 15 jaar werken bij een waterschap de overstap naar Esri Nederland. In die 15 jaar hield Ruben zich de afgelopen jaren vol enthousiasme vooral bezig met apps en mobiel GIS. Ook als product consultant is dit zijn expertise.

MIGUEL LESY - industry marketing specialist
Miguel is ondernemer. Met zijn eigen marketingbureau heeft hij verschillende organisaties geholpen bij het verbeteren van hun zakelijke marketing- en communicatieaanpak. Sinds kort zet hij zijn expertise in voor Esri Nederland en ondersteunt hij het werk van de commerciële teams.


Open data delen met een doel via de ArcGIS Hub (14.45 - 15.45 uur)

Veel overheden zijn gestart met het delen van open data, onder meer om met andere partijen samen te kunnen werken aan hun opgaven. ArcGIS Hub geeft relevantie aan data door dit per onderwerp met de juiste data en tools op een laagdrempelige manier beschikbaar te stellen. Daarnaast is het ook mogelijk om actief samen te werken met inwoners, onderwijsinstellingen en andere partijen. Dit alles met als doel om samen met betrokken partners vraagstukken aan te pakken.

IRIS THEUNISSE - smart community manager
Iris heeft tijdens haar gecombineerde studies Geomatics en Bouwkunde aan de TU Delft veel kennis opgedaan over het inzetten van geografische data voor het verbeteren van de bebouwde omgeving. Als smart community engineer zet ze bij Esri Nederland deze kennis in om klanten te helpen met het ontwikkelen en invoeren van slimme toepassingen.

JANNEKE KORENROMP - business manager gemeenten
Janneke werkt sinds 2006 bij Esri Nederland en richt zich in haar rol als business manager op de gemeentemarkt. Samen met haar team werkt zij aan slimme oplossingen voor gemeenten. Succesvol samenwerken staat of valt volgens haar met informatie delen tussen gemeenten, inwoners en andere belanghebbenden.


Procesgerichte en configureerbare Geocortex-apps in het platform (16.00 - 17.00 uur)

In de serie van de nieuwe Geocortex 5-modules zijn de Web Viewer en de  Mobile Viewer beschikbaar gekomen. In de nieuwe Web Viewer kunnen onder meer 2D en 3D-data naast elkaar gebruikt worden. De Mobile Viewer is een veldapplicatie en kan helemaal op de behoeften aangepast worden. Door middel van workflows en rapporten kunnen werkprocessen optimaal worden ondersteund. Verder wordt toegelicht hoe deze nieuwe apps zich verhouden tot de andere ArcGIS-platform-apps.

MARINA BÖSCHE - technisch consultant
Marina heeft als GIS-specialist ruim 13 jaar ervaring in het gebruik van ArcGIS is sinds 2012 werkzaam bij Esri Nederland. Als technisch consultant ondersteunt zij klanten bij vraagstukken rondom Esri-producten. De laatste jaren heeft Marina zich hierbij vooral gericht op technisch advies met betrekking tot GeoWeb en het ArcGIS-portaal.

ERIK KUIPERS - senior technisch consultant
Erik heeft Landinrichtingswetenschappen gestudeerd aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Hij werkt al 20 jaar met ArcGIS-technologie. Erik werkt bij afdeling Projecten en doet daar implementaties van GeoWeb en andere ArcGIS-technologie.