Skip to Content

Middagprogramma

Rotterdam Hall | 13.30 - 17.00 uur


Een vliegende start met ArcGIS Pro (13.30 - 14.30 uur)

In deze toegankelijke sessie geven we een inkijkje in het werken met ArcGIS Pro. Diverse basisfuncties van ArcGIS Pro komen aan bod. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de nieuwe interface, het opmaken van data en het delen van de resultaten. Specifieke aandacht gaat uit naar de samenwerking tussen ArcGIS Pro en ArcGIS Online op het gebied van data-uitwisseling.

WENDY RUITERMAN - engineer
Sinds 2015 is Wendy werkzaam als support engineer, waarbij zij klanten helpt bij het oplossen van diverse vragen over de technologie. Haar focus ligt op dit moment voornamelijk op ArcGIS Pro, ArcGIS Online en de apps.

TOM KUIJPERS - GIS-onderwijscoördinator
Tom is in 2016 begonnen als trainee bij Esri Nederland. Hij heeft sociale geografie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en een educatieve postmaster behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Tom focust zich als GIS-onderwijscoördinator op het leren met GIS op alle niveau bij een breed scala aan onderwijsinstellingen en opleidingen.


Analyses in ArcGIS Pro (14.45 - 15.45 uur)

Ruimtelijke analyses ondersteunen werkprocessen en bieden nieuwe perspectieven om beslissingen beter te onderbouwen. Aan de hand van sprekende voorbeelden is in deze sessie te ontdekken hoe u (complexe) analysevraagstukken in ArcGIS Pro kunt aanpakken. Ook maakt u kennis met de nieuwste analysemogelijkheden in het platform om trends en patronen in data te vinden. Na deze sessie heeft u een aantal handvatten om de kracht van ruimtelijke analyses binnen uw eigen organisatie beter te benutten.

WILLEM VLOT - analytics engineer
Als analytics engineer ondersteunt Willem gebruikers van het ArcGIS-platform bij de realisatie van analyses en informatieproducten die een toegevoegde waarde leveren aan werkprocessen binnen een organisatie. Als afgestudeerd meteoroloog heeft hij een passie voor data-analyse, Internet of Things en machine learning en pakt hij complexe vraagstukken met beide handen aan.

THIJS BRIGGEMAN - technisch medewerker
Thijs heeft na zijn bachelor Sociale Geografie een master Geografische Informatie Management en Applicaties gevolgd aan de Universiteit Utrecht. Sinds december 2017 is hij werkzaam op de afdeling Support, waar hij klanten helpt technische vraagstukken op te lossen en tegelijkertijd kennis opdoet op het gebied van visualisatie en analyses.


Data science en machine learning (16.00 - 17.00 uur)

Datagedreven algoritmen en technieken die de clustering, classificatie en voorspelling van gegevens kunnen automatiseren. Het klinkt als science fiction, maar voor gebruikers van ArcGIS zijn deze intelligente hulpmiddelen binnen handbereik. Deze presentatie behandelt het brede scala van zowel traditionele als ruimtelijke machine learning-tools die momenteel in ArcGIS aanwezig zijn en ook hoe je gebruik kan maken van krachtige deep learning frameworks die geïntegreerd kunnen worden in het ArcGIS-platform. Verder wordt ingegaan op de R-ArcGIS bridge en de Python API voor data science-workflows in ArcGIS toe te passen.

MAARTJE HOLTSLAG - developer
Na haar studie Geo-Information Science aan de universiteit van Wageningen, is Maartje in 2018 aan de slag gegaan als developer bij Esri Nederland. Hier werkt zij vooral met Python, Javascript en de REST API, daarnaast focust zij zich op de ontwikkelingen rondom machine learning en data science. 

KRISTIN DE JONGE - analytics engineer
Kristin is sinds dec 2015 werkzaam bij Esri Nederland. Zij heeft Sociale Geografie en Planologie gestudeerd aan de universiteit van Utrecht en een master International Relations afgerond aan de Erasmus Universiteit. Als analytics-engineer ligt haar focus op het visualiseren en analyseren van geografische data. Kristin is met name werkzaam in het domein van Data Science en de maritieme hoek.