Skip to Content

Middagprogramma

Van Oldenbarnevelt Room | 13.30 - 17.00 uur


BIM/GIS-workflows (13.30 - 14.30 uur)

De strategische samenwerking tussen Autodesk en Esri komt steeds meer tot uiting in de functionaliteit van de software-applicaties. In deze sessie nemen we u mee in de BIM/GIS-workflows. Vragen als hoe richt ik mijn ArcGIS-portaal in voor gebruik door Autodesk-applicaties en hoe zorg ik er voor dat een BIM-model goed gebruikt kan worden in ArcGIS. In deze sessie gaan we ook met u in gesprek welke workflows u wilt ondersteunen.

FRANK DE ZOETEN - business developer
Frank zich richt zich als business developer op de Architecture, Engineering en Construction bedrijven met een focus op BIM en Assetmanagement. Voordat Frank in 2001 bij Esri Nederland ging werken is hij als consultant actief geweest bij gemeenten en nutsbedrijven op het gebied van CAD en GIS en is hij enkele jaren werkzaam geweest voor telecombedrijven. 

PETER INGELS - senior technical specialist (Autodesk)
Peter is verantwoordelijk voor de infrastructuur-oplossingen van Autodesk. Als industrieel ingenieur bouwkunde en landmeten heeft Peter eerst 5 jaar ervaring opgedaan in een multidisciplinair ingenieursbureau als projectingenieur. De laatste 15 jaar heeft hij ingestaan voor de opleiding, ondersteuning en implementatie van Autodesk’s BIM-oplossingen voor infrastructuur bij Autodesk-klanten in Noord Europa.


Starten met 3D in ArcGIS Pro (14.45 - 15.45 uur)

Wat is dé manier om te starten met het werken in 3D? Welke data is al beschikbaar in 3D en hoe is deze het beste te gebruiken? Het antwoord op deze vragen en meer krijgt u in deze sessie te horen. De sessie is ook interactief, de sprekers horen graag wat u nodig heeft voor het werken in 3D. 

MARLEEN MULDER - presales engineer
Marleen is werkzaam op de afdeling Product Consultancy. Ze houdt zich onder meer bezig met de nieuwe ontwikkelingen en draagt deze kennis graag over aan anderen. Nu liggen haar interesses bij ArcGIS Pro, 3D en BIM.

GLENN HEERES - content engineer
Glenn is werkzaam in het content-team van Esri Nederland. Het content-team zet landsdekkende data vanuit een open data-formaat om naar file geodatabases en webservices. Denk bijvoorbeeld aan luchtfoto’s, de BAG, de BGT en meer. 


Rasterdata analyseren en ontsluiten  (16.00 - 17.00 uur)

Aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden wordt getoond hoe analyses met rasterdata antwoord geven op relevante vragen en leiden tot meer inzicht. Daarnaast komen in deze sessie ook de opslagmogelijkheden van rasterdata aan bod en behandelen we het delen op het web van rasters en analyseresultaten. Kortom, een verdiepingsslag op mosaic datasets, raster functions en Image Server.

WILLEM JAN VIERBERGEN - presales & content engineer
Willem Jan is werkzaam in het product consultants-team van Esri Nederland. Vanuit deze rol demonstreert hij het ArcGIS-platform tijdens events en bij organisaties. Daarnaast levert hij ondersteuning en advies aan het content-team.

EGBERT MOERLAND - technisch consultant
Egbert werkt als technisch consultant bij Esri Nederland en heeft ruim 9 jaar ervaring in het gebruik van ArcGIS-software. In zijn rol als technisch consultant is hij vooral betrokken bij vraagstukken om met behulp van geo-informatie een beter inzicht te krijgen. Daarnaast ligt zijn focus op het optimaliseren van processen door geo-informatie slim te benutten.