Utility Event

donderdag 4 november 2021

Schrijf nu in

Programma Utility Event

Ochtendprogramma 10.15 - 12.00 uur
 

ArcGIS Utility Network en Digital Twin

Sprekers: Mark Clavaux en Ernst Eijkelenboom (Esri Nederland)

ArcGIS Utility Network en Digital Twin, wat hebben deze twee met elkaar te maken? Tijdens deze sessie nemen Mark Clavaux en Ernst Eijkelenboom u mee in de wereld van Digital Twins en hoe het ArcGIS Utility Network daarin kan bijdragen.

Veldwerk en samenwerking in de keten

Sprekers: Ernst Eijkelenboom en Mark Clavaux (Esri Nederland)

Samenwerken wordt steeds belangrijker vanwege de warmtetransitie. Het delen van data met stakeholders zoals aannemers, overheden en andere nutsbedrijven is daarbij essentieel. Tijdens deze sessie vertellen Ernst Eijkelenboom en Mark Clavaux u meer over de Esri veldwerkapps en komt de samenwerking met zowel interne als externe stakeholders aan bod.

ArcGIS Velocity – Realtime data analyseren

Spreker: Mark Clavaux (Esri Nederland)

ArcGIS Velocity is een cloud-native add-on voor ArcGIS Online. Het helpt gebruikers bij het opslaan, verwerken, visualiseren en analyseren van realtime data-feeds. Mark Clavaux legt in deze sessie uit hoe u essentiële operationele beslissingen, zoals het op afstand bewaken van assets, voorspellend onderhoud en procesoptimalisatie kan vormgeven.

Middagprogramma 13.15 - 16.00 uur
 

Brabant Water – Digitale revisie door GPS-stokken

Sprekers: Selm van Doormalen (Esri Nederland) en Rob van de Wiel (Brabant Water) 

Tijdens deze presentatie laat Brabant Water zien hoe zij nauwkeurig data inwinnen in het veld dankzij GPS-stokken. Naast het inwinnen van nieuwe data, dient de GPS-stok ook als hulpmiddel bij het optimaliseren van de metingen uit het verleden. Deze werkwijze levert Brabant Water tijdswinst op en minder overlast voor de omgeving.

 

ArcGIS Monitor – De gebruikers aan het woord

Spreker: Mark Clavaux (Esri Nederland) in gesprek met Pipda, Brabant Water en PWN

GIS-informatie wordt op steeds meer plaatsen in de bedrijfsprocessen gebruikt. Gebruikers eisen daarom een hoge mate van snelheid en efficiëntie. Een tool als ArcGIS Monitor helpt de oorzaak van problemen snel te vinden en kan zelfs problemen voorkomen. In een paar korte gesprekken met klanten bespreken we wat hun praktijkervaringen zijn.

 

Gasunie – Engineering portal voor de ketensamenwerking met aannemers en 3D Digital Twin

Sprekers: Sijbrand Stratingh en Ronald Nieuwenhuis (Gasunie)

Gasunie gebruikt een 3D-portaal voor engineering om de geplande situatie van het Gasunie-netwerk in het veld inzichtelijk te krijgen. Het gaat hierbij om visualisaties van het toekomstige ontwerp maar ook mogelijke alternatieven. De informatie is eenvoudig te delen met stakeholders. In deze presentatie laat Gasunie zien hoe zij dit portaal hebben ingericht en wat het oplevert.

16.00 - 17.00 uur Afsluitende borrel en netwerkmogelijkheden

Sprekers

 • Ernst Eijkelenboom

  product consultant | Esri Nederland

  Ernst heeft Geodesie gestudeerd aan de TU Delft. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring met Esri-technologie.
 • Mark Clavaux

  business developer | Esri Nederland

  Mark is van origine een geograaf en maakte 18 jaar geleden de overstap naar het implementeren van GIS-systemen, vooral bij nutsbedrijven.
 • Utility-event-4-november-2021

  Ronald Nieuwenhuis

  Informatie Analist GIS | Gasunie

  20 jaar werkzaam binnen het geodomein waarvan de laatste 4 jaar als Geo Business Informatie Analist bij Gasunie.
 • multi-utility

  Sijbrand Stratingh

  Senior Pipeline Engineer | Gasunie

  Ruim 30 jaar actief als Senior Pipeline Engineer binnen Gasunie op nieuwbouwprojecten en stond aan de wieg van 3D-engineering.
 • Selm van Doormalen

  engineer | Esri Nederland

  Selm werkt als engineer voor Esri bij verschillende klanten, waar hij met enthousiasme werkt aan de inrichting en het optimaal houden van ArcGIS.
Previous
Next