De beste projectlocaties te vinden in ArcGIS

Wat zijn de beste en meest duurzame projectlocaties, die zich ook nog eens op dertig minuten rijden van de projecten moeten bevinden? Dit om bijvoorbeeld de ondergrondse buizen neer te leggen, zodat ze deze snel kunnen vervoeren naar de bouwlocatie. Een lastige zoektocht? Dat hoeft niet! De ideale plek is uitstekend te berekenen via ArcGIS, maar het is dan wel zaak om alle beschikbare data optimaal te benutten. Er zijn afdelingen die zich bezig houden met locatievraagstukken (zoals de facilitaire afdeling), maar niet direct GIS gebruiken. Ze kennen de kracht van GIS. Dat kan anders en vooral beter en efficiënter.

Je ziet in de praktijk dat er soms locaties worden gevonden op basis van ‘onderbuikgevoelens’ van de makelaar. Vaak kloppen die gevoelens, maar het is natuurlijk betrouwbaarder als je je keuzes baseert op data. Vaak zijn dat gegevens die al via verschillende (openbare) bronnen beschikbaar zijn, zoals CBS. Data die je dus feitelijk al in huis hebt. Dat hebben we ook gedaan in deze ‘projectlocatie-casus’. In onderstaande afbeeldingen ziet u welke stappen wij daarvoor nemen.

Via ArcGIS is de verschillende data te gebruiken en koppelen. In slechts een paar handelingen en het inkloppen van de benodigde zoekgegevens, bijvoorbeeld: bedrijfspercelen in een bepaald gebied, agrarische percelen, de WOZ-waarde, zier u waar er overlap is, en uiteindelijk kleurt een bolletje op met de meest geschikte locatie. Gewoon door alle beschikbare data geïntegreerd te gebruiken via ArcGIS vind u op een betrouwbare manier dé projectlocatie die u nodig hebt. Groot voordeel van ArcGIS is bovendien dat u altijd de meest actuele situatie in beeld hebt.”

Meer lezen en zien over deze en andere opgaven? Bekijk dan deze StoryMap!

Volgend Artikel

Optimaliseren van samenwerken in AEC-projecten met ArcGIS: Een nieuwe benadering voor efficiëntie en succes

Lees dit artikel