Een bedrijf met een hart

De mooiste baan is dáár waar je zingeving vindt, en waar de waarden en cultuur naadloos aansluiten bij die van jezelf. Voor mij is dat bij Esri Nederland. Al 10 jaar mag ik als managing director mede leiding geven aan deze organisatie. Een mooiere job kan ik mij niet voorstellen (oké, eentje dan: mijn ultieme droom is nog steeds om ooit reportagefotograaf voor National Geographic te worden!).

 


Esri is een bedrijf met een hart. We zijn klein genoeg om alle collega’s te kennen, en groot genoeg om bijzondere prestaties neer te zetten. Dat laatste heeft ook veel te maken met ons internationale netwerk: we zijn nauw verbonden met Esri, Inc. in de Verenigde Staten en met meer dan 80 andere distributeurs over de hele wereld. Kennis wordt dus volop gedeeld en vermenigvuldigd; de lijnen zijn kort en de sfeer is informeel.

 

Onze kernwaarden zeggen veel over hoe we zijn: betrokken, betrouwbaar en inspirerend. We werken vanuit een duidelijke missie. We willen beter begrijpen wat er op onze wereld gebeurt, zodat we daar met z’n allen betere beslissingen over kunnen nemen. En dit delen we met vele van onze klanten.

 

Geen wonder dus dat Esri Nederland barst van de getalenteerde en gepassioneerde mensen. Ik vind het bijvoorbeeld geweldig om te zien hoe we op eigen kracht professionele events zoals de Esri GIS Tech en Esri GIS Conferentie kunnen neerzetten. Maar ook hoe we onze klanten helpen om de Esri-technologie optimaal te implementeren en benutten, hoe we het onderwijs in Nederland ondersteunen, en hoe we de grootste Levende Atlas van Nederland aan het bouwen zijn.

 

Wat Esri extra boeiend maakt, is de diversiteit van de collega’s. De beste teams ontstaan dáár, waar mensen met heel verschillende persoonlijkheden, achtergronden en kwaliteiten goed weten samen te werken. Bij GIS gaat het niet alleen om de technologie, het gaat ook om de waarde die daarmee gecreëerd wordt. En die ontstaat pas als mensen en organisaties er effectiever door gaan werken en betere beslissingen kunnen nemen. Voor iemand met een gecombineerde technische en bedrijfskundige achtergrond zoals ik, is dat een prachtige uitdaging om aan mee te werken. De National Geographic zal dus nog even geduld moeten hebben vrees ik… 

 

Ook werken bij Esri? Kijk op vacatures.esri.nl welke functie je interessant lijkt.  

Volgend Artikel

De belangrijkste voordelen van FME-workflows en automations in complexe architecturen

Lees dit artikel