Een IT-bedrijf niets voor mij?

Of ik ooit had gedacht dat ik bij een IT-bedrijf zou gaan werken? Het eerlijke antwoord daarop is dat ik altijd zei: “Oh, IT, nee dat is niks voor mij”. Toch ben ik vanaf het eerste gesprek geïnspireerd geraakt en dat gevoel is nooit meer weggegaan.

Dat ik nog nooit gehoord had van GIS kan ik mij nu niet meer voorstellen. Dat er zoiets fantastisch bestaat als een systeem waar je al je gegevens in kunt stoppen en er talloze analyses op kan draaien, omgevingen kunt beleven die er nog niet zijn en zelfs een digitale twin kan maken is toch briljant? Om nog maar niet te spreken over de impact van de inzet hiervan.

De clichés ‘kennis is macht’ en ‘meten is weten’ zijn waar. Jack Dangermond (de oprichter van Esri uit de Verenigde Staten, met Nederlandse voorouders) zegt dat er geen klant bestaat die niet succesvoller gemaakt kan worden met GIS en ja: ik geloof hem. De voorbeelden zijn er genoeg: van McDonald’s (Hallo Trillion-dollar project) tot Nederlandse agrariërs die gebruik maken van ArcGIS en er succesvoller mee worden.

Bekijk eens de volgende video en probeer maar eens niet overtuigd te worden:

Dus: werken bij een IT-bedrijf past heel goed bij mij. Als je werkt met GIS en alles wat daarmee te maken heeft, gaat er letterlijk een wereld voor je open. En er is nog meer: ergens werken is fijn als je werkt met collega’s die elke dag met plezier naar hun werk gaan en als doel hebben samen ondernemen, als je werkt met collega’s met een gezonde dosis humor, als je werkt in hartje Rotterdam waar we op woensdag naar Kiem Foei gaan, op vrijdag een patatje van de Bram eten en in oktober de Harbour Run samen uitlopen.

Ten slotte – en dit klinkt wellicht wat zweverig – het is toch bijzonder om te beseffen dat de organisaties die we helpen de wereld beter leren kennen en daar worden we uiteindelijk allemaal een beetje beter van.

Volgend Artikel

Werken bij Esri Nederland: zijn wie je wil zijn

Lees dit artikel