Een kijkje in het recent opgerichte Young Professionals Network van de GIS-wereld

Het Young Professionals Network van de GIS-wereld bestaat inmiddels uit een kleine 100 leden en blijft groeien. Samen met collega en mede-trainee Frans Keijzer ben ik begin dit jaar nauw betrokken geweest bij de oprichting van het Young Professionals Network (YPN). Zo hebben we ons ingezet voor de vormgeving en de promotie ervan. We hopen dat veel beginnende GIS-professionals in Nederland zich zullen aansluiten. Iedereen mag zich aanmelden onder de voorwaarde 0 tot 5 jaar met GIS te hebben gewerkt. Lid worden is vrijblijvend, er zijn geen kosten aan verbonden.

Activiteiten

We streven ernaar om een aantal activiteiten per jaar te organiseren zoals presentaties, bedrijfsbezoeken en netwerkborrels. Daarbij zal het YPN vanaf nu haar gezicht laten zien tijdens de terugkerende evenementen die Esri Nederland organiseert: de Esri GIS Tech in april en de Esri GIS Conferentie in september.

Op deze dagen organiseert het YPN een bijeenkomst tijdens de lunch of de borrel en biedt ons een moment om elkaar te ontmoeten. Persoonlijk vind ik dit een mooie bijkomstigheid, want het betekent dat we als groep elk evenement een exclusief moment hebben om bij te praten.

YPN

Begin 2018 heeft Esri Nederland het Young Professionals Network opgericht.
Dit is een GIS-community, bedoeld voor alle nieuwe GIS-professionals in Nederland. Het doel van het netwerk is om nieuwe GIS-professionals met elkaar te verbinden, een eigen netwerk te laten opbouwen en tegelijkertijd op de hoogte te houden van de nieuwste GIS-ontwikkelingen. Daarbij biedt het de mogelijkheid om elkaar te inspireren en kennis uit te wisselen. Het Young Professionals Network (YPN) wordt ondersteund door Esri Nederland,maar is toegankelijk voor iedereen met een passie voor GIS.

Netwerk opbouwen

Uit ervaring weet ik hoe leuk én belangrijk het is om je bij zo’n netwerk van GIS’ers te voegen. Tijdens de studie Aardwetenschappen aan de VU in Amsterdam zijn zowel Frans en ik in aanraking gekomen met een Young Professionals-groepering van de olie- en gasindustrie en hebben daar beide veel kennis en plezier uit gehaald. Door de terugkerende activiteiten bouw je een eigen netwerk op waar je in de toekomst misschien nog de vruchten van plukt. Je weet immers nooit hoe dingen lopen!

Het netwerk bracht me ook dichter bij bedrijven in die sector, want ook via die weg bouw je een kennissenkring op. Op LinkedIn volg ik nog steeds met veel belangstelling de contacten en bedrijven die ik destijds heb opgedaan.

Leren van bedrijven

Naast het sociale element speelt het inhoudelijke aspect natuurlijk ook een belangrijke rol. Bedrijfspresentaties of -bezoeken zijn nuttig en leerzaam, want je krijgt de kans om een kijkje in de keuken te nemen en te zien hoe een probleem wordt aangepakt.

In Nederland werken zoveel jongeren met GIS, maar we weten vaak niet van elkaars bestaan en bezigheden af. Een netwerk als het Young Professionals Network van Esri Nederland kan daarom heel waardevol zijn!

 Lid worden

Is GIS ook jouw passie? En ben je nieuwsgierig naar wat anderen met GIS doen? Sluit je dan aan bij dit netwerk van Young Professionals. Stuur een email naar ypn@esri.nl en meld je aan bij onze LinkedIn groep. Via beide kanalen verspreiden we nieuws over de geplande activiteiten.

Heb je vragen of een goed idee? Stuur dan een email naar ypn@esri.nl

YPN-commissie

Er is een YPN-commissie opgesteld bestaande uit vier commissieleden: twee vanuit Esri (Frans Keijzer en Marleen Mulder) en twee van buiten Esri. De YPN-commissie ontfermt zich over de activiteiten en zal op evenementen het aanspreekpunt zijn. Input van de leden is natuurlijk altijd welkom.

 

 

Volgend Artikel

De kracht van de kaart bij Kazerne Volgorde Tabellen

Lees dit artikel