Een professionele, innovatieve en menselijke omgeving

Vroeger hing in mijn slaapkamer een wereldkaart met daarop alle vlaggen van de wereld, mijn lievelingsspel was Risk en de atlas van mijn ouders vond ik prachtig. Het was al jong duidelijk dat ik iets had met de wereld, met kaarten, met geografie.

Bart_quote

Ik besefte me toen nog niet de enorme waarde van ruimtelijk denken. Ik had geen idee dat bijna alle data op de wereld een locatiecomponent bevat en dat deze data in combinatie met de enorme verscheidenheid aan ruimtelijke analysemogelijkheden antwoorden kunnen geven op zoveel verschillende (business)vragen.

In mijn huidige rol bij Esri Nederland als team lead Process & Analytics mag ik me samen met mijn team dagelijks met deze waarde bezighouden. Wij benutten (‘real time’ of ‘big’) data en de nieuwste technologieën om de processen van organisaties te optimaliseren en om met analyses complexe vraagstukken te beantwoorden. Kortom, wij halen waarde uit GIS.

Dit doe ik met veel plezier! Mede door de grote diversiteit in mijn werkzaamheden, waarin ik mij bezig mag houden met mensen, met inhoud, met strategie en met commercie. Maar vooral door het feit dat ik een constante uitdaging ervaar bij Esri. Deze uitdaging ervaar ik al sinds mijn eerste dag bij Esri toen ik 5 jaar geleden als trainee begon en ervaar ik nu nog steeds. Dit komt vooral door de vrijheid en de daarmee gepaarde verantwoordelijkheid die mij gegund wordt. Ik krijg vrijheid om te leren, om initiatief te tonen en om mijn eigen carrière vorm te geven.

Ik zit niet graag stil, ben competitief en prestatiegericht. Het is een van de redenen dat ik altijd met veel plezier op hoog niveau gesport heb. Bij Esri kan ik mijn ei kwijt in een professionele, innovatieve, maar ook menselijke omgeving. Met name het menselijke aspect ben ik enorm gaan waarderen. Soms word je gedwongen om even stil te staan. Dat overkwam mij bij de geboorte van mijn eerste zoontje die een stofwisselingsziekte bleek te hebben. De manier waarop Esri toen voor mij klaarstond en mij de ruimte gaf om er voor mijn gezin te zijn in onzekere tijden, is complimentwaardig. Als ik dan ook één kracht van Esri zou moeten benoemen, dan is het dat de enorme ambitie en professionaliteit van het bedrijf nog altijd gepaard gaat met oog voor de mens, gedeelde normen en waarden en een fijne en gezellige collegiale sfeer.

Volgend Artikel

Werken bij Esri Nederland: zijn wie je wil zijn

Lees dit artikel