Als Young Scholar naar de Esri User Conference 2022

De Nederlandse winnares van de Young Scholar Award 2022, Linde Beekmans, deelt in deze blog haar ervaringen tijdens de Esri User Conference in San Diego.

Van 8 tot 15 juli 2022 heb ik als Young Scholar deel uit mogen maken van de Esri User Conference in San Diego. Dit was in één woord omschreven: onvergetelijk. De week is voorbij gevlogen door alle verschillende evenementen, bijeenkomsten en ervaringen.

Als tweedejaars student, inmiddels derdejaars, van de studie Applied Geo-Information Science aan de HAS-Hogeschool ben ik constant bezig met GIS, het maken van kaarten en geografie. Voor mij was de conferentie dus ‘the place to be’. Niet alleen om nieuwe dingen te leren over de software, tools en cartografie maar ook om connecties op de doen met bedrijven die in dit werkveld bezig zijn. Een specifiek moment van de conferentie die mij is bij gebleven is de plenaire opening. Deze vond plaats in een gigantische zaal en er waren ontzettend veel mensen die zich allemaal op een of andere manier bezighouden met GIS. Het evenement werd geopend door de CEO van Esri; Jack Dangermond. Ook bijzonder om deze man te zien; zonder hem was ik nooit in San Diego gekomen. Wat het nog extra bijzonder maakte is dat dit de eerste plenaire opening was na de COVID periode.

Tijdens de conferentie kon je sessies, workshops en cursussen bijwonen over mega veel verschillende onderwerpen. De keuze maken was soms lastig, maar ik heb mezelf vooral gefocust op de sessies over geo-design en cartografie. Deze onderwerpen trekken mij toch het meeste aan in het vakgebied.

Ook was het voor mij interessant om in contact te komen met de andere Young Scholars en hun winnende projecten. Iedereen houdt zich toch net bezig met een ander onderwerp en heeft een andere specialisatie. Tijdens de User Conference hebben we elkaar goed leren kennen en hebben we ook van elkaars ervaringen en specialisaties kunnen leren. Ook na de conferentie hebben we het contact met elkaar onderhouden en zijn er nieuwe vriendschappen ontstaan.

De User Conference in het algemeen was voor mij een onvergetelijke en ontzettend leerzame ervaring. Het leren over nieuwe en interessante onderwerpen, connecties opdoen met bedrijven en andere studenten en dit alles op een ontzettend gave plek. Ik zou het zo weer over willen doen! Heel erg bedankt voor deze gave kans Esri.

Wordt jij in 2023 de Nederlandse Young Scholar die afreist naar San Diego? Stuur jouw StoryMap in via deze link.

Volgend Artikel

Benut de samenwerkmogelijkheden van ArcGIS met Collaborations

Lees dit artikel