‘Esri Nederland voelt als een familiebedrijf’

Als meteoroloog werken bij een Geo-ICT bedrijf. Het klinkt niet meteen als de meest logische plek na een studie. Dat wordt al anders als mijn affiniteit met kaarten en analyses meetelt. Tijdens het tweede jaar van mijn Wageningse studie kwam ik in aanraking met GIS, met name op het gebied van remote sensing en suitability-analyses. Het behoorde destijds tot mijn favoriete keuzevakken.

Versneld ontwikkelen

Toen het traineeship van Esri op mijn pad kwam, zag ik dit als een geweldige kans om iets te gaan doen met mijn ‘tweede’ liefde. Al bij de voorrondes van het traineeship merkte ik al dat Esri de medewerkers heel belangrijk vindt. Omdat jong talent in het hele traject serieus wordt genomen kon ik me met het traineeship versneld tot GIS-professional ontwikkelen.

Ervaringen opdoen

Met de bagage die ik het eerste halfjaar op de Support-afdeling opbouwde en door de vele trainingen in het traineeship kon ik al vrij snel bij klanten op projectmatige basis aan de slag. Voor mij is dat op dit moment de leuke uitdaging in mijn vak: mensen begeleiden om locatie-gebaseerde inzichten te ontwikkelen waarmee zij succesvol worden en blijven. Ik ontwikkel mezelf hiermee op zowel inhoudelijk als relationeel gebied en de ervaringen die ik en de organisatie opdoen zijn ook van grote waarde voor Esri als organisatie.

Uitdagende puzzels

De interactie met collega’s die ditzelfde doel voor ogen hebben vind ik erg inspirerend. Esri Nederland heeft inmiddels meer dan 160 medewerkers en voelt voor mij nog steeds als een familiebedrijf. Ik hoef me niet bezwaard te voelen om ergens binnen te stappen als ik iets wil aankaarten en collega’s willen altijd wel meedenken met uitdagende puzzels. Binnen de afdeling Projecten, waar ik nu werk, zijn er maandelijkse ‘Samen Ondernemen’-dagen waarin de ruimte wordt geboden om samen met mensen uit je eigen team en collega’s van andere afdelingen zaken op te pakken waar je op een normale werkdag niet aan toekomt.

Wat mij richting de toekomst enorm aanspreekt, is dat het carrièrepad binnen Esri helemaal open ligt en ik zelf de regie heb in mijn ontwikkeling!

Volgend Artikel

Benut de samenwerkmogelijkheden van ArcGIS met Collaborations

Lees dit artikel