"Bij Esri Nederland hoop ik mijzelf als communicatiestudent te ontplooien"

Hey, mijn naam is Loek, ik ben 21 jaar jong en ik loop sinds augustus stage bij Esri Nederland bij de afdeling Marketing en Communicatie. Deze stage is een onderdeel van de studie Communicatie die ik volg aan de Hogeschool Rotterdam. In dit blog vertel ik over mijn eerste ervaring bij Esri Nederland.

In het begin van mijn stage had ik wat moeite met het ‘9 tot 5’-ritme. Ik was niet gewend om 40-urige werkweken te draaien. Doordat ik aan het begin van mijn stageperiode nog de trein vanuit Bussum moest nemen om op kantoor te komen viel dat best zwaar. Gelukkig woon ik ondertussen in Rotterdam en zit ik nu beter in die workflow. Wat wel meteen goed ging was het integreren in mijn afdeling. In mijn eerste week gingen we op teamuitje naar Bergschenhoek om te kanoën. Doordat ik met twee niet nader te noemen collega’s omsloeg, had ik meteen een goede binnenkomer.

Combinatie van inspanning en ontspanning
De eerste weken van mijn stage verliepen verder erg soepel dankzij mijn collega’s, die mij een warm welkom gaven en mij direct een aangenaam gevoel bezorgden. Binnen mijn afdeling, Marketing en Communicatie, heerst een goede sfeer en worden inspanning en ontspanning goed gecombineerd. Ik mag met iedereen meekijken en heb naast mijn basistaken, zoals het bijhouden van de mailbox, verschillende projecten met collega’s om praktijkervaring op te doen. Op deze manier hoop ik mijzelf als communicatiestudent te ontplooien en een richting te geven.

Esri GIS Conferentie
Inmiddels is er zo’n anderhalve maand verstreken, waarin ik ontzettend veel heb geleerd en meegemaakt. Met als (voorlopig) hoogtepunt de Esri GIS Conferentie, waar ik bij de aanmeldbalie stond en zaalmanager van een van de zalen was. Een bijzondere ervaring om zo’n evenement op deze manier te beleven doordat je het enthousiasme van de vele deelnemers ziet en voelt. Tevens een inspirerende paar dagen, waarin de nieuwste ontwikkelingen en technieken op het gebied van de GIS-technologie werden gepresenteerd en gedemonstreerd. Dankzij de basistraining ‘E-introductie GIS’ wist ik al wel dat de producten van Esri verder gaan dan enkel ‘kaarten’, maar op de Esri GIS Conferentie werd andermaal duidelijk dat de mogelijkheden met GIS vrijwel oneindig zijn en voor eenieder van toegevoegde waarde is of kan zijn. Dit komt natuurlijk ook doordat Esri zelf altijd op zoek is naar verbetering van de huidige technologie en de ontwikkeling van nieuwe applicaties.

Verder heb inmiddels geleerd om met verschillende marketingtools te werken om onder andere websitepagina’s te onderhouden, leads in te schieten en, landingpages aan te maken. De volgende stappen zijn onder meer uitvoerende projecten, zoals video’s opnemen in de studio, maar ook onderzoek doen naar bepaalde marketingmethoden zoals A/B-testen.

Ik ben er dan ook trots op dat ik stage mag lopen bij zo’n grote organisatie als Esri Nederland, die veel verschillende partijen van producten en diensten voorziet. Ik kan niet wachten om nog meer mooie ervaringen op te doen bij Esri Nederland!

Ook stage lopen of werken bij Esri Nederland? Check onze openstaande vacatures op werkenbijesri.nl

Volgend Artikel

Werken bij Esri Nederland: zijn wie je wil zijn

Lees dit artikel