Het blijft boeiend, die toepassingen van GIS

Mijn eerste kennismaking met GIS was even schrikken. Op een zwart scherm moest ik commando’s tikken en dan een poos wachten tot er een kaart uit de printer rolde. Gelukkig kregen we als tweede vak tijdens mijn studie een GIS-pakket dat we met een muis konden bedienen; dit smaakte naar meer. Er is sinds de jaren 90 een hoop veranderd op het gebied van GIS-technologie en dat maakt het werk steeds interessanter.

Als trainer heb ik vrijwel dagelijks te maken met klanten en hun toepassingen van GIS. Klanten nemen regelmatig eigen data mee naar de cursus of ik kom op locatie en zie de GIS-toepassingen daar. Het is boeiend om te zien hoe onze klanten GIS-technologie inzetten.

En dat is heel afwisselend, want de software is zo breed inzetbaar en de klanten zijn zo divers. Geen dag is voor mij daardoor hetzelfde. De ene week geef ik een introductiecursus in Rotterdam en leg ik de basisprincipes uit aan deelnemers aan het begin van hun carrière, de week erna kan ik een geavanceerde training geven bij een grote organisatie op hun locatie.

Het mooie van werken bij Esri vind ik dat je vaak vooraan staat in het gebruik van nieuwe technologie. Dit brengt met zich mee dat we erg interessante klanten hebben, soms op bijzondere plekken. Wat denk je van een cursuslocatie in een middeleeuwse raadszaal of een modern kantoor in het prachtige Paramaribo?

Kortom: de technologie blijft veranderen, de toepassingen van GIS blijven interessant, collega’s blijven me inspireren. Ik houd het nog wel even vol in dit wereldje!

Volgend Artikel

Werken bij Esri Nederland: zijn wie je wil zijn

Lees dit artikel