Tech Talk van Mark Clavaux: de belangrijkste updates uit 2022 in Esri technologie

Een terugblik van zijn presentatie tijdens het Utility Event.

Het Utility Event van 2022 is weer achter de rug. In de Tech Talk heb ik een overzicht gegeven van de meest opvallende ontwikkelingen binnen de Esri technologie van het afgelopen jaar.

Binnen Esri was er een zeer belangrijke ontwikkeling: er staat nu een echt utility ecosysteem. Er is niet alleen in de breedte veel beschikbaar, maar elk van die onderdelen ontwikkelt gestaag verder. Een paar punten die hier extra aandacht verdienen leest u hieronder.

Cloud native

Esri werkt hard aan de achterliggende technologie met applicaties zoals ArcGIS Enterprise voor Kubernetes. Daarnaast zijn er veel ontwikkelingen in het ondersteunen van cloud native implementatie patronen. Zo zijn er nu connectoren naar verschillende cloud databases. En niet te vergeten, veel SaaS oplossingen van Esri zijn al cloud native (ArcGIS Online, ArcGIS Velocity, SURE for ArcGIS e.d.)

Tools rondom het Utility Netwerk

Naast de ontwikkelingen in ArcGIS Pro worden er ook grote stappen gemaakt met tools zoals ArcGIS Workflow Manager, ArcGIS GeoBIM, Geoanalytics Engine en ArcGIS Knowledge (graphs). Naast de tools van Esri zijn er ook steeds meer handige producten van partners beschikbaar.

Resources

Naast de bekende opleidingen en solutions is er nog veel meer. Het aantal online presentaties op bijvoorbeeld YouTube is al indrukwekkend, maar minder bekend zijn de online middelen op Learn ArcGIS en de Esri blogs. Echt een enorme hoeveelheid inhoudelijke content wat erg toegankelijk is.

ArcGIS Utility Network

Natuurlijk heeft de ontwikkeling van de applicatie ArcGIS Utility Network ook niet stil gestaan. Alle mogelijkheden om de applicatie naar uw hand te zetten heb ik voor u opgesomd.

We hebben in 3 groepen onderscheid gemaakt:

Elke groep heeft weer technische mogelijkheden waarbij wij aanraden om te beginnen met configureren om zo flexibel mogelijk te blijven. Bij het uitbreiden van de functionaliteit zouden we eerst denken aan tools en applicaties die ArcGIS Utility Network inkapselen en pas als laatste naar de SDK grijpen. Applicaties zoals ArcGIS Workflow Manager en de Utility Network Editor (Sweet for ArcGIS) zijn daar heel goed in.

Meer weten over de mogelijkheden of heeft u vragen naar aanleiding van deze samenvatting van de Tech Talk?

Neem contact op!

Volgend Artikel

De belangrijkste voordelen van FME-workflows en automations in complexe architecturen

Lees dit artikel