Tech Tip-video’s over de GeoWeb Module Viewer

De GeoWeb Module Viewer, gebaseerd op de Geocortex-technologie, is de meest flexibele viewer. Niet in de laatste plaats door de volledige controle over de look-and-feel van uw applicatie. Maak optimaal gebruik van de module en lees in deze blog een greep uit mijn favoriete video’s met technische tips over gebruikersvriendelijkheid en migratie van de HTML5-viewer naar Module Viewer.

Datavisualisatie

Data wordt inzichtelijk door deze te visualiseren. Het is wetenschappelijk bewezen dat we beelden sneller interpreteren dan tekst of cijfers. Het is eenvoudiger te begrijpen en trends en patronen sneller te ontdekken. Dit komt omdat abstracte data letterlijk zichtbaar wordt. Op deze inzichten kan vervolgens effectief ingespeeld worden.

Visualiseer uw data met grafieken in de Module Viewer. In deze video wordt uitgelegd hoe u grafieken toevoegt en bewerkt om uw data te ordenen en het begrijpelijker te maken voor zowel ontwikkelaars als eindgebruikers. Wist u bijvoorbeeld dat er met de Zoom-to-result-functie na het klikken op de grafiek automatisch wordt ingezoomd op de resultaten in de kaart? Bekijk de video voor meer tips over het toevoegen en bewerken van grafieken in de Module Viewer.

De beste gebruikerservaring

Elke organisatie heeft eigen processen. Daarom is het fijn om de flexibiliteit te hebben om uw applicatie daarop aan te laten sluiten. Denk aan uw huisstijl. Een huisstijl zorgt voor uniformiteit en herkenbaarheid van uw merk. Door uw huisstijl door te trekken in uw applicatie, zorgt u voor de beste gebruikerservaring.

Er worden met GeoWeb diverse start-lay-outs meegeleverd, maar u kunt ook uw eigen lay-out bepalen. De lay-out in GeoWeb biedt de mogelijkheid om de algehele look-and-feel van uw applicatie aan te passen, zoals het toevoegen van verschillende componenten. In deze video wordt uitgelegd hoe u de lay-out bewerkt in de Module Viewer. Dit is een eenvoudige manier om applicaties te maken die visueel aantrekkelijk zijn met alle functionaliteiten die u zoekt. Er zijn veel opties in de lay-out, zoals het aanpassen van de positie van de componenten in uw applicatie voor de meest optimale gebruikerservaring voor de eindgebruikers. Bekijk de video voor meer tips over het bewerken van de lay-out.

Applicaties overzetten naar de Module Viewer

Hedendaagse vraagstukken vragen om hedendaagse technologie. Alle modules van GeoWeb zijn vorig jaar voorzien van nieuwe mogelijkheden. Ontwikkelingen vinden daarom alleen nog plaats in de nieuwe modules. Daarom raad ik u aan om te migreren en gebruik te maken van de nieuwste mogelijkheden.

Eén van de meest voorkomende vragen die we krijgen met betrekking tot de migratie naar de nieuwe GeoWeb modules is hoe u een applicatie verplaatst van de HTML5-viewer naar de nieuwe Module Viewer. Deze video laat zien hoe eenvoudig dit is.

Zet de volgende stap met de GeoWeb Modules en gebruik deze tips voor inzichtelijke datavisualisatie en een optimale gebruikerservaring. Maakt u nog gebruik van de HTML5-viewer? Begin uw migratie en maak gebruik van de nieuwe mogelijkheden. Wanneer u ondersteuning wenst, help ik u graag verder.

Wilt u meer weten over de nieuwe Module Viewer? Meld u aan voor de GeoWeb Gebruikersdag op donderdag 16 juni, waar u meer hoort over de Module Viewer.

Heeft u vragen over deze blog? Neem contact met ons op.

Volgend Artikel

Werken bij Esri Nederland: zijn wie je wil zijn

Lees dit artikel