Tech Tip-video’s over de GeoWeb Module Workflow

Processen bestaan vaak uit meerdere stappen. Dat kost tijd en is herhaalbaar. Vaak is er de wens om repeterende taken of complexe stappen te automatiseren, zonder te programmeren. Met de GeoWeb Module Workflow modelleert u bedrijfsprocessen en automatiseert u repeterende taken of ondersteunt u applicatiegebruikers stap-voor-stap met een intuïtieve afhandeling van complexe stappen. Maak optimaal gebruik van de module en lees in deze blog een greep uit mijn favoriete video’s met technische tips over het gebruik van formulieren in workflows en het bieden van een optimale gebruikerservaring aan de eindgebruikers.

Onderstaande video’s leggen een aantal basisstappen uit die in een workflow gebruikt kunnen worden. Handig voor diegene die zichzelf de workflow-technieken wil aanleren en voor diegene die op een Workflow-training zijn geweest om nog eens de kennis op te frissen aan de hand van tips en tricks aangeboden in deze Tech Tip-video’s.

Hoe verzamel ik gegevens uit formulieren?

Door formulieren in de module Workflow te gebruiken, legt u eenvoudig de gegevens vast die u nodig hebt. Maar hoe verzamelt u deze gegevens? Bekijk deze Tech Tip-video om erachter te komen hoe u uw eigen aanpasbare Workflow-formulieren kunt bouwen en implementeren. In deze video wordt de basis gelegd om met variabelen uit een invoerveld goed te werken.

Hoe vraag ik lagen op met de module Workflow?

Door de Query Layer-tool in de module Workflow te gebruiken, helpt u uw eindgebruikers de GIS-data op te halen die ze nodig hebben. Diverse vraagstukken kunnen op die manier met een druk op de knop worden beantwoord. In deze Tech Tip-video krijgt u een overzicht van hoe u lagen opvraagt met aanpasbare parameters.

Hoe debug ik mijn workflows?

Deze Tech Tip-video geeft een overzicht van het debuggen van workflows in de module Workflow. Bij het effectief debuggen van uw workflows, test u uw wokflow en ziet u het effect van uw doorgevoerde wijziging of welke verbetering nog doorgevoerd moet worden. Daarnaast ziet u direct wat het effect van de workflow is alsof u de eindgebruiker bent.

Zet de volgende stap met de GeoWeb Modules en gebruik deze tips voor het optimaal gebruik van formulieren in workflows en een efficiëntere levering van workflows aan eindgebruikers.

Wilt u meer weten over de GeoWeb Module Workflow? Meld u dan aan voor de GeoWeb Gebruikersdag op dinsdag 14 februari.

Heeft u vragen over deze blog? Neem contact met ons op.

Volgend Artikel

Werken bij Esri Nederland: zijn wie je wil zijn

Lees dit artikel