Werken als ‘één team, met één taak’

‘Doen wat je leuk vindt en niet alleen waar je goed in bent’, zei ooit een stagebegeleider tijdens de eerste stage van mijn studie Technische Bedrijfskunde. En dat is precies wat ik bij Esri doe. Elke keer als ik in mijn omgeving vertel over wat Esri voor bedrijf is en wat ik doe, dan betrap ik mezelf op een enorm en oprecht enthousiasme. En dat zelfs na 11 jaar!

Ik ben bij Esri begonnen in de rol van business consultant voor Defensie. GIS was nieuw voor mij maar nadat ik een eerste training had gekregen was ik direct onder de indruk van de kracht van geografie. Defensie kende ik al goed maar ik was juist ook benieuwd naar hoe andere organisaties GIS inzetten. Bij Esri krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen en breder te kunnen kijken. Toen kwam de kans voorbij om deel te nemen aan een management development-traject en had ik aan een half woord genoeg om hieraan mee te doen. In mijn huidige rol ben ik verantwoordelijk voor onze opleidingen-afdeling.

‘Kennis is macht’ is een bekende uitspraak en daar geloof ik ook echt in. En als je deze kennis weet in te zetten in de praktijk dan maak je echt het verschil. In mijn huidige rol heb ik te maken met al onze klanten en zie ik hoe gebruikers de technologie inzetten voor grotere vraagstukken en zie ik hoe zij hierin het verschil maken. Mooi om zo concreet invulling te geven aan onze missie ‘gebruikers van geo-informatie succesvol maken’.

Zoals gebruikers het verschil maken bij hun organisaties, zijn het de medewerkers die bij Esri echt het verschil maken. Bij Esri wordt er daarom veel aandacht besteed aan de medewerkers. Dit zie je terug in het aantal trainingen die we zelf allemaal volgen en de uitdagingen die we constant opzoeken, maar ook aan het aantal activiteiten die we met z’n allen ondernemen. Dit loopt uiteen van een bezoek aan de Efteling, tot karten en beachvolleyballen en de inmiddels welbekende bierproeverij – allemaal door onze personeelsvereniging ArcFun georganiseerd. Dit is niet alleen heel leuk en gezellig maar zorgt er ook voor dat we elkaar op een andere manier leren kennen. Dit komt de samenwerking ten goede.

Eén ding hebben alle medewerkers gemeen en dat is de enorme passie en inzet die we hebben voor ons werk. We kijken vooral naar wat er moet gebeuren en wat voor kansen er liggen en een ieder krijgt de mogelijkheid dit op zijn of haar eigen manier te doen. Dat zorgt voor veel vrijheid en persoonlijke groei. Maar ook als organisatie groeien we hierdoor enorm, zowel in aantal maar ook in professionaliteit en diversiteit. Dit maakt het niet alleen enorm leuk om hier te werken maar zorgt ervoor dat we er ook goed in zijn en blijven! Als oud-defensieman zou ik daarom zeggen dat we bij Esri werken als ‘één team met één taak’. En daar sta ik volledig achter!

Volgend Artikel

Met imagery zie je meer, weet je meer en doe je meer

Lees dit artikel