Podcast de Dataloog - Data Science Modellen verrijken met GeoAI

In deze aflevering van de Dataloog duiken we met Bart Koffeman, manager data & analytics en Gabriela Spakman – Tánásescu, analytics consultant bij Esri Nederland, de diepte in over het plaatsen van data science-modellen in ruimte en tijd. Ze halen hiervoor diverse use-cases aan waaronder één van Rijkswaterstaat en hun predictiemodel van verhoogd risico op incidenten op de vaarwegen. Verder bespreken we de complexiteit om van een lineaire en tabulaire wereld over te stappen naar de GIS-wereld.

Is dit eigenlijk wel complex? Kunnen zware modellen wel gedraaid worden op een geografisch platform en hoe is het platform van Esri in staat om middels end-to-end workflows taakgerichte informatie te delen met diverse stakeholders en gebruikers?

Luister het nu in deze aflevering.

*De Dataloog is de onafhankelijke Nederlandstalige podcast over data & kunstmatige intelligentie. Hier hoor je alles wat je moet weten over de zin en onzin van data, de nieuwste ontwikkelingen en echte verhalen uit de praktijk. Onze hosts houden het altijd begrijpelijk, maar schuwen de diepgang niet.

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Van think aloud testing tot Living Digital Twin

Luister naar deze aflevering