Podcast Something Spatial - Digital twin toont de wereld het belang van locatie

 

In deze aflevering van Something Spatial spreekt Niels met Jantien Stoter, professor 3D GeoInformation aan de TU Delft en Balász Dukai van software-ontwikkelaar 3DGI, een spin-off van het 3D GeoInformation Research Group van de TU Delft. 

Jantien en Balász hebben samen gewerkt aan de ontwikkeling van de 3D BAG. De Basisregistratie Adressen en Gebouwen is onlangs volledig in 3D ontwikkeld door de projectgroep van Jantien en Balász. Er was al lange tijd een behoefte aan de 3D-versie van dit model. Er gingen een aantal lastige technische uitdagingen vooraf aan de realisatie van de 3D BAG. Inmiddels maken veel organisaties gebruik van de 3D BAG.

Mapsplaining
De kaart die Balász heeft meegebracht gaat over de luchtvervuiling in Europa. Daaruit blijkt dat Nederland op het gebied van stikstof een van de meest vervuilde landen van Europa is. Dat was een eye-opener voor Balász, die dacht dat de stikstof aan de kust vanzelf weg zou waaien.
Jantien spreekt over 3D BAG meegenomen in de rubriek Mapsplaining.

Tip
Voor mensen die willen starten met digital twin adviseert Balász om zich te verdiepen in de benodigde data die beschikbaar is in de datamodellen. Jantien geeft de tip om simpel en realistisch te beginnen en van daaruit kleine stappen te nemen.

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Esri GIS Conferentie Special met Albert Heijn

Luister naar deze aflevering