Podcast Something Spatial - Digital twin: voorbij de hype

 

In deze aflevering van Something Spatial gaat Niels in gesprek met Iris Reimerink, manager geo-expertisecentrum bij het Kadaster. Zij spreken over de belofte van de digital twin, de waarde die digital twins kunnen bieden en de meerwaarde van 3D.

Toen het buzzwoord digital twin opkwam had Iris nog dubbele gevoelens bij het concept, dat werd versterkt door haar aversie tegen hypes. Maar nu de ontwikkeling van digital twin een aantal jaar verder is ziet ze wel degelijk meerwaarde in het concept. Bij het Kadaster is zij bezig met het vraagstuk hoe we data nog beter bij de eindgebruiker kunnen krijgen, zodat het ook daadwerkelijk antwoorden gaat bieden en de data meer waarde krijgt. De digital twin is daarin volgens Iris een goede en logische ontwikkeling.

Mapsplaining
De eerste kaart die Iris inspireerde was de honderdduizend wegenkaart die zij toen zij klein was in de auto hadden onderweg op vakantie. Als 10-jarig meisje kon Iris al goed kaartlezen en vond ze haar locatie ten opzichte van haar locatie fascinerend.

Kijk-, lees- en luistertips
Als luistertip noemt Iris een boek dat volledig los staat van het onderwerp van het gesprek: podcast Druk: in het hoofd van kampioenen. Deze podcast gaat in op het fanatisme van topsporters.

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of idee├źn? Stuur ze naar contact@esri.nl.

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Esri GIS Conferentie Special met Albert Heijn

Luister naar deze aflevering