Podcast Something Spatial - Digital Twin

 

De podcast van Esri Nederland is terug! In de vernieuwde podcastserie Something Spatial ontvangen hosts Jorien Posthouwer en Niels van der Vaart diverse gasten om het gesprek aan te gaan over kaarten, geografie en de nieuwe digitale werkelijkheid.

Van Something Spatial komt iedere twee weken een nieuwe aflevering online. In deze afleveringen vragen de hosts afwisselend een expert de hemd van het lijf, zodat u op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen en trends rond digitale transformatie en Location Intelligence.

In deze aflevering ontvangt host Niels van der Vaart business developer Maarten Welmers.  Zij gaan in gesprek over het onderwerp Digital Twin: digitale representaties van objecten, processen of gedrag in de echte wereld. Maarten vind de Digital Twin een mooi concept, omdat het bij veel mensen de fantasie prikkelt. Met Niels gaat hij in gesprek over de belofte van de Digital Twin en hoe de Digital Twin helpt bij diverse opgaven.

Mapsplaining

In de terugkerende rubriek ‘Mapsplaining’ worden gasten gevraagd welke kaarten hun een bijzonder inzicht heeft opgeleverd. Vaak is dit een kaart met een persoonlijke noot. Maarten ontdekte tijdens zijn studie internationale betrekkingen en ontwikkelingssamenwerking dat de ligging van Afrikaansen landen bepalend is voor de welvaart. Landen die geen directe toegang tot rivieren of zee hebben ontwikkelen zich economisch slechter. Het inzicht dat fysieke, geografische eigenschappen zo veel invloed hebben op de omgeving ziet Maarten ook terug in het thema Digital Twin.

Kijk- lees- en luistertips

Een tweede terugkerend item van Something Spatial is de vraag om lees- en luistertips. Maarten tipt 2 boeken die gaan over leren door te falen:

Van A tot Z begrippenlijst

Luistert u naar deze podcast, maar duizelt het u van de ingewikkelde woorden en het vakjargon? Dan bent u niet alleen. Voor mensen die geen geografische achtergrond hebben kunnen bepaalde termen en afkortingen nieuw zijn. Om ervoor te zorgen dat Something Spatial voor iedereen te beluisteren en te volgen is, is in twee delen de ‘Van A tot Z begrippenlijst’ opgenomen. In deze speciale afleveringen van Something Spatial schuift marketingspecialist Lotte Brasser aan bij Niels met een lijstje begrippen die vaak aan bod komen in gesprekken over Location Intelligence. Samen lopen ze het lijstje langs om de begrippen te definiëren.

Coming up in Something Spatial

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

 

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Van think aloud testing tot Living Digital Twin

Luister naar deze aflevering