Podcast Something Spatial - Een crisis blijft altijd mensenwerk

 

We gaan verder met de reeks van Something Spatial over het thema Veiligheid. Deze aflevering ontvangt Jorien gastspreker Mark Janssen van GRIND Advies. Hij werkt voor Zuid6, de zes veiligheidsregio’s van Zeeland, Brabant en Limburg aan allerlei pilots om meer informatiegestuurd te werken aan de veiligheid en gaat met Jorien in gesprek over hoe wat daarbij komt kijken en de rol van geo daarin.

Mapsplaining

In de terugkerende rubriek ‘Mapsplaining’ worden gasten gevraagd welke kaarten hen een bijzonder inzicht heeft opgeleverd. Vaak is dit een kaart met een persoonlijke noot.

Mark noemt voor deze rubriek de interactieve verkeerskaart die zij gebruiken. Aan de hand van de filekaart konden de veiligheidsregio’s ten tijden van de boerenprotesten precies zien waar de protesterende boeren zich bevonden en daar actie op ondernemen, zoals wegen afsluiten.

Kijk- lees- en luistertips

Een tweede terugkerend item van Something Spatial is de vraag om lees- en luistertips.

Mark geeft luisteraars de tip om eens een kijkje te nemen op de website zuid6.nl en in het bijzonder het filmpje over informatiegestuurde veiligheid te bekijken.

Van A tot Z begrippenlijst

Luistert u naar deze podcast, maar duizelt het u van de ingewikkelde woorden en het vakjargon? Dan bent u niet alleen. Voor mensen die geen geografische achtergrond hebben kunnen bepaalde termen en afkortingen nieuw zijn. Om ervoor te zorgen dat Something Spatial voor iedereen te beluisteren en te volgen is, is in twee delen de ‘Van A tot Z begrippenlijst’ opgenomen. In deze speciale afleveringen van Something Spatial schuift marketingspecialist Lotte Brasser aan bij Niels met een lijstje begrippen die vaak aan bod komen in gesprekken over Location Intelligence. Samen lopen ze het lijstje langs om de begrippen te definiëren.

Coming up in Something Spatial

18 november: Jorien spreekt met Patrick Deelman, cloud engineer bij Esri Nederland, over cyberveiligheid.
2 december: start reeks met het thema innovatie.

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Van think aloud testing tot Living Digital Twin

Luister naar deze aflevering