Podcast Something Spatial - Efficiënt samenwerken met opdrachtgevers in de buitenruimte

 

De tweede reeks van de podcast Something Spatial, staat in het teken van samenwerken. In de vorige aflevering schoof Mark Clavaux, business developer team utilities, aan bij Jorien om het te hebben over de rol van samenwerken bij utilities in de energietransitie. In deze aflevering gaat Jorien in gesprek met Marius Verboom en Niels Rijksen van Verheij Integrale Groenzorg over hoe zij ArcGIS inzetten om de samenwerking met opdrachtgevers te versterken.

Van het aanleggen van ‘beleeftuinen’ tot het geven van ecologisch advies. Verheij Integrale Groenzorg voert veel uiteenlopende activiteiten uit bij hun klanten. Hierbij is een efficiënte samenwerking van belang om klanten op de hoogte te houden van de status en voortgang van verschillende lopende projecten om zo bij hen de juiste verwachtingen te scheppen. In deze aflevering hoort u hoe dit bij Marius en Niels in zijn werk gaat.

Mapsplaining

In de terugkerende rubriek ‘Mapsplaining’ worden gasten gevraagd welke kaarten hen een bijzonder inzicht heeft opgeleverd. Vaak is dit een kaart met een persoonlijke noot.

Niels noemt in deze rubriek de plattegrond van de Efteling. Niels was als kind gek op attractieparken en het (na)bouwen van achtbanen in een computerspel. Het creatief en innovatief bezig zijn heeft in zijn jeugd het zaadje gepland om dit te ontwikkelen en in zijn huidige werk toe te passen voor bijvoorbeeld het creëren van prachtige beleeftuinen.

Kijk- lees- en luistertips

Een tweede terugkerend item van Something Spatial is de vraag om lees- en luistertips.

Niels tipt de sessie van Verheij Integrale Groenzorg over innovatie, gepresenteerd op de Esri GIS Conferentie 2019: Verheij Integrale Groenzorg – Succesvol zijn met innovatie-DNA.

Marius tipt hun platform GeoGreen, het platform wat inzicht geeft in de bouwblokken van ArcGIS die Verheij Integrale Groenzorg voor hun klanten te bieden heeft.

Luistert u naar deze podcast, maar duizelt het u van de ingewikkelde woorden en het vakjargon? Dan bent u niet alleen. Voor mensen die geen geografische achtergrond hebben kunnen bepaalde termen en afkortingen nieuw zijn. Om ervoor te zorgen dat Something Spatial voor iedereen te beluisteren en te volgen is, is in twee delen de ‘Van A tot Z begrippenlijst’ opgenomen. In deze speciale afleveringen van Something Spatial schuift marketingspecialist Lotte Brasser aan bij Niels met een lijstje begrippen die vaak aan bod komen in gesprekken over Location Intelligence. Samen lopen ze het lijstje langs om de begrippen te definiëren.

Coming up in Something Spatial

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Van think aloud testing tot Living Digital Twin

Luister naar deze aflevering