Podcast Something Spatial - Er is geen metaverse zonder GIS

 

Something Spatial staat de komende afleveringen in het teken van het thema innovatie. In de vorige aflevering spreekt Niels met Helena Jacobi (programmamanager) en Stefan de Jong (data scientist) van Wetterskip Fryslân. Deze aflevering schuift Michel Tzsfaldet, oprichter en CTO van scale-up Tekle Holographics aan in de studio bij Niels. Tekle Holographics houdt zich bezig met het maken van hologrammen. En daarmee wordt iets anders bedoeld dan de hologrammen die bijvoorbeeld voor popsterren bij concerten worden gebruikt. Michel legt uit wat die ‘echte hologrammen’ dan wel inhouden en gaat met Niels in gesprek over de toekomst van deze nieuwe technieken en de wereldwijde ontwikkeling van het metaverse.

Mapsplaining

In de terugkerende rubriek ‘Mapsplaining’ worden gasten gevraagd welke kaarten hen een bijzonder inzicht heeft opgeleverd. Vaak is dit een kaart met een persoonlijke noot.

De kaart die Michel het meest aan het denken heeft gezet, is een kaart waarop de werkelijke grootte van werelddelen werd getoond en hij ontdekte dat Zuid-Amerika veel groter is ten opzichte van de VS en Canada dan duidelijk wordt op een standaard kaart.

Kijk-, lees- en luistertips

Een tweede terugkerend item in de podcast zijn de kijk- lees- en luistertips.

Michel tipt het boek The Guide to the Ecosystem Economy. Daarbij raadt hij, als Trekkie, iedereen aan om naar de oude Star Wars-films en Star Trek-serie te kijken.

Van A tot Z begrippenlijst

Luistert u naar deze podcast, maar duizelt het u van de ingewikkelde woorden en het vakjargon? Dan bent u niet alleen. Voor mensen die geen geografische achtergrond hebben kunnen bepaalde termen en afkortingen nieuw zijn. Om ervoor te zorgen dat Something Spatial voor iedereen te beluisteren en te volgen is, is in twee delen de ‘Van A tot Z begrippenlijst’ opgenomen. In deze speciale afleveringen van Something Spatial schuift marketingspecialist Lotte Brasser aan bij Niels met een lijstje begrippen die vaak aan bod komen in gesprekken over Location Intelligence. Samen lopen ze het lijstje langs om de begrippen te definiëren.

Coming up in Something Spatial

27 januari: Special vanaf de Infratech
10 februari: Jorien gaat in het gesprek met Willem Jan Vierbergen over drones

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Esri GIS Conferentie Special met Albert Heijn

Luister naar deze aflevering