Podcast Something Spatial - Esri GIS Conferentie Special met The Black Jaguar Foundation en Vitens

 

Luister deze aflevering op: Spotify | Google Play | Stitcher | Apple Podcasts

Op woensdag 21 en donderdag 22 september was de jaarlijkse Esri GIS Conferentie in Rotterdam. Something Spatial was er natuurlijk bij, en praatte na met enkele sprekers van het plenaire programma.

Kaarten zijn de basis

Op donderdag gaat Jorien in gesprek met Ben Valks en Joël Boele van The Black Jaguar Foundation. Zij hebben de ambitieuze missie om 1,7 miljard bomen te planten in Brazilië, tien keer het aantal bomen in Nederland. ’s Ochtends presenteerden zij op het plenaire podium over deze missie. Jorien vraagt naar hun persoonlijke drijfveren en hoe zij kaarten gebruiken om hun missie van hoop en actie te behalen.

Wilt u meer weten of bijdragen aan de missie van The Black Jaguar Foundation? Ga naar black-jaguar.org voor meer informatie.

Klik hier om de presentatie The Black Jaguar Foundation op de Esri GIS Conferentie terug te kijken

Vanaf 00:14:00 gaat Jorien in gesprek met Tyrza Niemeyer van drinkwaterbedrijf Vitens. Zij presenteerde eerder op de dag samen met Matthijs Zwart over de digitale tweeling in de wereld van het drinkwater. Vitens ziet in de digitalisering een oplossing voor onder andere vergrijzing en uitstroom van personeel. Ze vertelt Jorien wat meer over hoe het proces van digitalisering is verlopen bij Vitens. De oproep die Tyrza vervolgens deed aan de zaal luidde: wil jouw organisatie beginnen met digitalisering? Ga van start, start klein en ga in verbinding met je organisatie.

Klik hier om de presentatie van Vitens op de Esri GIS Conferentie terug te kijken

Something Spatial met Over Morgen en Monitor Landschap

Op woensdag, de eerste dag van de Esri GIS Conferentie ging Niels in gesprek met Ruben Visser van Over Morgen en Henk Alkemade en Lisa Niesten van Monitor Landschap. Luister deze aflevering hier. 

Van A tot Z begrippenlijst

Luistert u naar deze podcast, maar duizelt het u van de ingewikkelde woorden en het vakjargon? Dan bent u niet alleen. Voor mensen die geen geografische achtergrond hebben kunnen bepaalde termen en afkortingen nieuw zijn. Om ervoor te zorgen dat Something Spatial voor iedereen te beluisteren en te volgen is, is in twee delen de ‘Van A tot Z begrippenlijst’ opgenomen. In deze speciale afleveringen van Something Spatial schuift marketingspecialist Lotte Brasser aan bij Niels met een lijstje begrippen die vaak aan bod komen in gesprekken over Location Intelligence. Samen lopen ze het lijstje langs om de begrippen te definiëren.

Coming up in Something Spatial

21 oktober: Niels spreekt met Roland Geraerts, directeur van uCrowds en universitair docent Informatica. Zij gaan in gesprek over crowd control.
4 november: Jorien gaat in gesprek met Mark Janssen. Hij werkt bij diverse veiligheidsregio’s van Nederland aan informatiegestuurde veiligheid.
18 november: Jorien spreekt met Patrick Deelman, cloud engineer bij Esri Nederland, over cyberveiligheid.

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Van think aloud testing tot Living Digital Twin

Luister naar deze aflevering