Podcast Something Spatial - GeoAI

De podcast van Esri Nederland is terug! In de vernieuwde podcastserie Something Spatial ontvangen hosts Jorien Posthouwer en Niels van der Vaart diverse gasten om het gesprek aan te gaan over kaarten, geografie en de nieuwe digitale werkelijkheid.

Van Something Spatial komt iedere twee weken een nieuwe aflevering online. In deze afleveringen vragen de hosts afwisselend een expert de hemd van het lijf, zodat u op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen en trends rond digitale transformatie en Location Intelligence.

In deze aflevering ontvangt host Niels van der Vaart consultant Willem Vlot.  Zij gaan in gesprek over het onderwerp GeoAI. Bij GeoAI wordt de kracht van locatie gecombineerd met de intelligentie die Artificial Intelligence (AI) ons biedt. Voor ruimtelijke analyses kan AI worden ingezet om complexe problemen op te lossen. Willem is hier bij Esri veel mee bezig en vertelt over de laatste ontwikkelingen binnen GeoAI.

Mapsplaining

In de terugkerende rubriek ‘Mapsplaining’ worden gasten gevraagd welke kaarten hun een bijzonder inzicht heeft opgeleverd. Vaak is dit een kaart met een persoonlijke noot. Willem tipt de luisteraar de website Unstable Ground. Een samenwerking tussen het Woodwell Climate Centre en Esri. Op deze website zijn kaarten en cijfers te raadplegen die de klimaatverandering van de Noordpool en de impact daarvan op omliggende landen tonen.

Kijk- lees- en luistertips

Een tweede terugkerend item van Something Spatial is de vraag om lees- en luistertips. Willem raadt de luisteraar aan de  website www.medium.com aan.

Van A tot Z begrippenlijst

Luistert u naar deze podcast, maar duizelt het u van de ingewikkelde woorden en het vakjargon? Dan bent u niet alleen. Voor mensen die geen geografische achtergrond hebben kunnen bepaalde termen en afkortingen nieuw zijn. Om ervoor te zorgen dat Something Spatial voor iedereen te beluisteren en te volgen is, is in twee delen de ‘Van A tot Z begrippenlijst’ opgenomen. In deze speciale afleveringen van Something Spatial schuift marketingspecialist Lotte Brasser aan bij Niels met een lijstje begrippen die vaak aan bod komen in gesprekken over Location Intelligence. Samen lopen ze het lijstje langs om de begrippen te definiëren.

Coming up in Something Spatial

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

 

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Van think aloud testing tot Living Digital Twin

Luister naar deze aflevering