Podcast Something Spatial - Grenzen verleggen is dé manier om vooruit te komen

 

Dinsdag 4 april was de Esri GIS Tech in het Postillion Hotel & Convention Center WTC in Rotterdam. Something Spatial was erbij en ging in gesprek met enkele organisaties die hun werk toonden op het inspiratieplein. In deze tweede special gaat Niels in gesprek met Guus van der Putten van de gemeente Zoetermeer en Bert Vermeij van Esri Nederland.

Guus van der Putten is GIS-adviseur bij de gemeente Zoetermeer en is betrokken bij het innovatieproject dat de gemeente Zoetermeer heeft gedaan rondom Digital Twin voor stedenbouw. Bert Vermeij werkt bij Esri Nederland als business developer voornamelijk bij de lokale overheid en helpt deze partijen bij hoe zij met alle data en geografische kennis die ze in huis hebben nieuwe uitdagingen slimmer kunnen aanpakken. Ook hij is nauw betrokken bij het innovatieproject. Binnen dit project heeft Zoetermeer geëxperimenteerd met ArcGIS Urban en 3D. Dit leverde een boeiende samenwerking op tussen stedenbouwers en het GIS-team van de gemeente. In de podcast vertellen Guus en Bert wat heeft het programma heeft opgeleverd en wat de toegevoegde waarde kan zijn van dit project voor andere organisaties.

Wilt u meer weten over hoe de gemeente Zoetermeer dit heeft aangepakt? Guus en Bert staan beide open om in gesprek te gaan over dit onderwerp. Stuur een e-mail naar:

Guus van der Putten: G.van.der.Putten@zoetermeer.nl 
Bert Vermeij: bvermeij@esri.nl 

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Van think aloud testing tot Living Digital Twin

Luister naar deze aflevering