Podcast Something Spatial - Innovatie is nieuwe dingen proberen

 

Something Spatial staat de komende afleveringen in het teken van een nieuw thema: innovatie. In de eerste aflevering gaan Niels en Jorien gezamenlijk ingesprek over dit thema. Niels is vanuit zijn functie als innovatiemanager bij Esri Nederland veel bezig met het thema. Maar wanneer is iets innovatie?

Mapsplaining

In de terugkerende rubriek ‘Mapsplaining’ worden gasten gevraagd welke kaarten hen een bijzonder inzicht heeft opgeleverd. Vaak is dit een kaart met een persoonlijke noot.

Niels moet in het kader van het nieuwe thema denken aan een kaart en applicatie van enkele jaren geleden: Virtual City. Hierin kon je als een avatar door een virtuele wereld bewegen.

Jorien noemt de kaart An Orbit Map of the Solar System van Eleanor Lutz (graphic editor bij de New York Times).

Kijk-, lees- en luistertips

Een tweede terugkerend item in de podcast zijn de kijk- lees- en luistertips.

Jorien tipt het artikel ‘How to map mega-heat’ in Bloomberg over kaartenmakers die de hittegolf van afgelopen zomer in kaart hebben gebracht.

Niels raakte geïnspireerd door de biografie van Steve Jobs van Walter Isaacson.

Van A tot Z begrippenlijst

Luistert u naar deze podcast, maar duizelt het u van de ingewikkelde woorden en het vakjargon? Dan bent u niet alleen. Voor mensen die geen geografische achtergrond hebben kunnen bepaalde termen en afkortingen nieuw zijn. Om ervoor te zorgen dat Something Spatial voor iedereen te beluisteren en te volgen is, is in twee delen de ‘Van A tot Z begrippenlijst’ opgenomen. In deze speciale afleveringen van Something Spatial schuift marketingspecialist Lotte Brasser aan bij Niels met een lijstje begrippen die vaak aan bod komen in gesprekken over Location Intelligence. Samen lopen ze het lijstje langs om de begrippen te definiëren.

Coming up in Something Spatial

16 december: Niels spreekt met Helena Jacobi en Stefan de Jong van Wetterskip Fryslân over innovatie binnen het Waterschap
30 december: geen nieuwe aflevering i.v.m. de kerstvakantie
6 januari: Niels ontvangt Michel Tzsfaldat van Tekle Holographics
20 januari: Jorien gaat in het gesprek met Willem Jan Vierbergen over drones

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Esri GIS Conferentie Special met Albert Heijn

Luister naar deze aflevering