Podcast Something Spatial - Koppelen van data de heilige graal van digital twins

 

In deze aflevering van Something Spatial gaat Jorien in gesprek met Matty Lakerveld, innovator in geo-ICT en oprichter van SPOTinfo. Zij spreken over SPOTinfo, digital twin en de toekomst van geodata.

SPOTinfo is een cloud-gebaseerde oplossing om ruimtelijke data eenvoudig toegankelijk te maken zodat de gebruiker op iedere locatie betrouwbare informatie heeft. Vanuit zijn enthousiasme voor data en softwaretoepassingen heeft Matty met SPOTinfo een oplossing gecreëerd waarin beschikbare data bij elkaar wordt gebracht en op een nieuwe manier te gebruiken is.

Mapsplaining
De digitale kaart die Matty heeft meegenomen voor de rubriek Mapsplaining is de Open Topo kaart. Deze platte kaart is samengesteld uit veel brondata en wordt dankzij de eenvoud van de kaart gebruikt door veel verschillende partijen, waaronder de politie, ingenieursbureaus en defensie. Sinds een jaar is deze kaart gecontinueerd bij Spotinfo onder de noemen TopoPlus. Bekijk de kaart hier.

Kijk-, lees- en luistertips
Als kijktip noemt Matty de Climate Matching Tool, een website waarop je kunt zien wat het klimaat in de toekomst is van een locatie, vergeleken met een locatie waar dat klimaat tegenwoordig heerst.

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Van think aloud testing tot Living Digital Twin

Luister naar deze aflevering