Podcast Something Spatial - Location Intelligence

De podcast van Esri Nederland is terug! In de vernieuwde podcastserie Something Spatial ontvangen hosts Jorien Posthouwer en Niels van der Vaart diverse gasten om het gesprek aan te gaan over kaarten, geografie en de nieuwe digitale werkelijkheid.

Van Something Spatial komt iedere twee weken een nieuwe aflevering online. In deze afleveringen vragen de hosts afwisselend een expert de hemd van het lijf, zodat u op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen en trends rond digitale transformatie en Location Intelligence.

In de eerste aflevering gaan Jorien en Niels met elkaar in gesprek. Hierin stellen ze zichzelf en de podcast voor aan de luisteraar. En ze introduceren het thema dat in de eerste vier afleveringen centraal staat: locatiedenken en innovatie.

Mapsplaining
In de terugkerende rubriek ‘Mapsplaining’ worden gasten gevraagd welke kaarten hun een bijzonder inzicht heeft opgeleverd. Vaak is dit een kaart met een persoonlijke noot. Jorien en Niels trappen de rubriek zelf af. Bekijk hier de voorbeelden die zij in de podcast behandelen:

Lees- en luistertips

Een tweede terugkerend item van Something Spatial is de vraag om lees- en luistertips. Ook voor deze rubriek delen Niels en Jorien graag hun tips. Hierbij de linkjes naar de tips:

Van A tot Z begrippenlijst
Luister u naar deze podcast, maar duizelt het u van de ingewikkelde woorden en het vakjargon? Dan bent u niet alleen. Voor mensen die geen geografische achtergrond hebben kunnen bepaalde termen en afkortingen nieuw zijn. Om ervoor te zorgen dat Something Spatial voor iedereen te beluisteren en te volgen is, is de ‘Van A tot Z begrippenlijst’ opgenomen. In deze speciale aflevering van Something Spatial schuift marketingspecialist Lotte Brasser aan bij Niels met een lijstje begrippen die vaak aan bod komen in gesprekken over Location Intelligence. Samen lopen ze het lijstje langs om de begrippen te definiëren. En stay tuned: volgende week (1 april) wordt deel 2 van de begrippenlijst online gezet.

Coming up in Something Spatial
In de volgende afleveringen van Something Spatial schuiven de eerste experts aan in de podcast om in gesprek te gaan over de volgende onderwerpen:

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

 

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Van think aloud testing tot Living Digital Twin

Luister naar deze aflevering