Podcast Something Spatial - Making one map, is the best way to make the next map

 

In deze aflevering van Something Spatial spreekt Niels met John Nelson, die te gast is in Utrecht voor de Esri Connect. Op dinsdag 23 april verzorgde hij de Summit Mapping Magic. In de podcast praat hij met Niels over zijn liefde voor cartografie, waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en hoe je de mooiste kaarten maakt. Deze podcast is Engelstalig.

“Making one map, is the best way to make the next map”

De eerste bijzondere kaart die John zich kan herinneren is een kaart van Michigan die zijn moeder borduurde. Daar werd het zaadje geplant voor zijn passie voor cartografie. Aan de universiteit werd deze passie verder verkend tijdens een cursus ‘computercartografie’. De mix van kunst, design, geografie en wetenschap liet hem niet meer los. Sindsdien heeft John talloze kaarten gemaakt en blijft hij de grenzen van ArcGIS opzoeken om de meest bijzondere kaarten te maken.

Tips

Uiteraard geeft John nog enkele waardevolle tips voor kaartliefhebbers die ook graag de mooiste kaarten willen maken. Als eerste noemt hij de boeken van Edward Tufte, waarin hij ingaat op ontwerpen met data. Ook noemt hij het boek ‘Cartography, The Definitive Guide to Make Maps’ van zijn collega Kenneth Field ter inspiratie. Een andere interessante titel van Field is het boek Thematic Mapping.

Daarbij tipt hij de MOOCs (Massive Open Online Courses) die door iedereen te volgen zijn bij Esri en die tijdens de duur van de cursus kosteloos toegang geven tot ArcGIS. Bekijk hier het Esri’s MOOC Program. Tot slot raadt hij kaartliefhebbers aan om vooral te leren van mede-cartografen, via YouTube, blogs, etc.

Heeft u naar aanleiding van deze aflevering vragen, reacties of ideeën? Stuur ze naar contact@esri.nl.

Laatste Aflevering

Podcast Something Spatial - Van think aloud testing tot Living Digital Twin

Luister naar deze aflevering